Žena Přívaru prosila, aby ji nechal vylézt z vody, ale marně. Když v jednom okamžiku svolil, a žena už chtěla vylézt ven, Přívara jí znovu nahnal do řeky. Nakonec ji ve vodě nechal asi dvacet minut. Totálně zbědovaná žena se klepala nejen zimou, ale i strachem.

Žena musela totiž čelit extrémnímu násilí ještě předtím, než skončila ve vodě. Navíc to, co předcházelo nedobrovolné koupeli, bylo příliš i na otrlé lékaře a kriminalisty. Incident se odehrál loni 4. října v Jihlavě. Přívara měl utkvělou představu, že se proti němu s někým jeho přítelkyně spikla. On se rozhodl, že z ní vymlátí s kým a proč.

Během hádky na ženu vzal kabel od nabíječky k mobilnímu telefonu a doslova ji zmrskal po celém těle. Žena měla tělo poseté modřinami, jako kdyby stála u mučednického kůlu. Na sobě měla jen spodní prádlo. Tělo měla poseto pruhovitými krvavými šrámy a podlitinami.
„Něco podobného jsem nikdy neviděl," okomentoval to tehdy jihlavský státní zástupce Ivo Novák.

Teprve po tomhle výprasku táhl Přívara ženu k řece Jihlavě u čističky odpadních vod. Ze začátku se žena bránila a odmítala jít dál, ale Přívara ji během cesty kopal do hlavy a vyhrožoval zabitím. Žena neměla dlouho sílu vzdorovat mnohonásobně silnějšímu tyranovi.

Nakonec byla nucena vlézt do studené vody a zůstat v ní ponořená až po krk.

POLICII PŘIVOLALI K ŘECE ZÁCHRANÁŘI

Přívara ženě celou dobu nadával a do vody jí naházel i její věci. Nakonec dovolil jinému muži, který byl na místě, aby ženě zavolal záchranku. Když lékaři viděli, v jakém stavu žena je, zavolali policii. Nakonec vyšlo najevo, že Přívara ženu napadl už loni v květnu, kdy ji dal pěstí do břicha, až jí zlomil dvě žebra. O dva dny později žena sama upadla a zlomená žebra jí propíchla plíci.

Kriminalisté nakonec Přívaru obvinili z několika trestných činů včetně loupeže, vydírání, ublížení na zdraví. Jenže zdravotní stav ženy byl natolik vážný, že musel být vypracován nový znalecký posudek. Znalec v něm konstatoval, že oběť byla vlastně mučena, a to nejen fyzicky, ale i psychicky. Na těle měla nejméně deset švihnutí od kabelu, utrpěla kopance i pěsti do hlavy, opakovaně musela lézt do studené řeky. Přívara kolem ní měl dokonce házet nožem, to vše muselo být podle znalce pro ženu na hranici snesitelnosti. Závěr znaleckého posudku zní, že oběť utrpěla těžkou újmu na zdraví.

I s ohledem na tyto okolnosti si tento mimořádně tyranský čin převzali kriminalisté zabývající se v kraji nejzávažnějšími násilnými trestnými činy a zločiny včetně vražd.„Případ stále vyšetřujeme," konstatoval pouze krajský stání zástupce Jiří Morava.

Patrik Přívara byl soudem vzat do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest od pěti do dvanácti let.

Týraná žena byla letos v lednu pravomocně odsouzena za prodej většího množství pervitinu ke třiceti měsícům s podmínkou na pět let.

Kromě toho nesmí během podmínky brát drogy. Pokud by to porušila, mohla by skončit za mřížemi. Odsouzená nakupovala drogy od jiných dvou dealerů, kteří vozili pervitin ze severních Čech. Soud je v jiném hlavním líčení poslal do vězení.