Podle informací Deníku ji v ulici Hradební naproti Cityparku chytil za krk a přes oblečení ji začal osahávat na intimních místech. Po celou dobu mladík dívku držel a snažil se dosáhnout svého. Incident se stal letos 30. března. Napadená dívka šla po ulici v centru města s kamarádkou. Násilník nakonec utekl.

V květnu pak měl tentýž muž napadnout osmnáctiletou dívku v parku v Brněnské ulici poblíž ZOO. Dívce měl sahat na pravé ňadro, a přitom ji sprostě nadávat. Z místa sice utekl, ale nedlouho poté byl zadržen hlídkou městské policie.

„Muž byl obviněn z trestných činů pohlavního zneužití, výtržnictví a krádeže, za což mu hrozí trest od jednoho do osmi let,“ informoval jihlavský státní zástupce Ivo Novák.

Stonařov je klidná obec na Vysočině, protíná jí však frekventovaná silnice mezi Jihlavou a Znojmem.
Ve Stonařově řeší, kde sehnat peníze. Starosta by zrušil dotace

Po incidentech s dívkami byl muž obviněn a propuštěn na svobodu. Podle informací Deníku slíbil, že už to neudělá a byl poučen, že v případě dalšího porušení zákona muže skončit za mřížemi. Sexuálního násilí se sice již nedopustil, ale přestože byl v podmínce, vlezl do dvou domů v Jihlavě, kde ukradl jízdní kolo a sekačku. Kromě toho si vzal bez zaplacení oblečení v jednom z obchodů a kamarádku okradl o mobilní telefon.

Napadení dvanáctileté dívky by vzhledem k jejímu věku mohlo být posuzováno i jako znásilnění s mnohem vyšší trestní sazbou a hrozbou několikaletého vězení. Podle informací Deníku ale zatím není dostatek informací, aby se tak stalo. Případ zatím vyšetřují kriminalisté z územního odboru v Jihlavě.

Mladík se k činům přiznal. Pokud jde o napadení dívek, měl to zdůvodnit tím, že tímhle způsobem takzvaně balí holky.