Včera o tom rozhodla soudkyně Okresního soudu v Jihlavě Tereza Jedličková. Rozhodnutí však není pravomocné. Homolková se hodlá odvolat.

„Kdybych se cítila vinna, vezmu podmínku a držím pusu. Ale já vinna nejsem. Proto to hodlám hnát až do Brna a klidně i dál," poznamenala k výsledku včerejšího soudu Homolková. Ta se podle soudu provinila tím, že zfalšovala faktury za veterinární služby. Ty si pak nechala proplatit od sdružení Dobré ruce ve Zlíně, pod které dříve útulek ve Skrýšově patřil. Na fakturách bylo chybně napsané jméno veterináře, a tak se na podvod přišlo.

Homolková měla přesně zpronevěřit 124 tisíc korun. Podle soudu pak podvod po domluvě s jednatelkou spolku Dobré ruce ve Zlíně Evou Janiškovou přikryla půjčkou třiceti tisíc korun, kterou uzavřela se spolkem. Oba útulky patřící pod jedno sdružení dostávaly peníze hlavně od dárců.

Homolková obvinění stále odmítá. „Ty faktury jsem zfalšovat nemohla. V tu dobu jsem byla v lázních," hájila se. Podle ní se jedná o kyberšikanu ze strany jedné ze svědkyň Dity K. Ta s útulkem nejprve spolupracovala, ale poté jí začalo být divné, že se kočky v útulku rychle střídají. Začala setedy zajímat i o jeho financování. K neshodám posléze došlo i mezi Homolkovou a Janiškovou, a tak se celý případ kočičího útulku dostal k soudu. Homolkové za falšování faktur hrozilo až pět let vězení.

IVANA HOLZBAUEROVÁ