Zákrok proběhl na dvou místech. Hlavu gangu zadrželi kriminalisté v domě v obci na Náměšťsku, mladšího muže a ženu v Třebíči, v autě na ulici Velkomeziříčská. „Žena měla u sebe sáček a injekční stříkačku, ve kterých byl pervitin, drogy vydala. Další bílou krystalickou látku kriminalisté nalezli a zajistili při prohlídce vozidla. Pervitin byl v automobilu ukrytý na různých místech,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Nový seriál Naše školka připomíná dětem i jejich rodičům čas strávený v mateřince. Fotky tříd vycházejí v tištěném i webovém vydání Deníku.
Školky mají svá tabla! Představíme další děti z MŠ Benešova v Třebíči

Drogy si trojice obstarávala na různých místech. Pervitin oba muži a žena většinou prodávali, někdy drogu dalším lidem předávali zdarma nebo ji poskytli k další distribuci. Pervitin distribuovali zejména v Třebíči, dále v okolí města a obcích na Náměšťsku.

„Drogu předali zájemcům v desítkách případů. Poslední zásilku drog si chtěli pro distribuci a svoji potřebu opatřit v úterý 20. února. Všichni tři se domluvili, shromáždili peníze a třiadvacetiletý muž se ženou odjeli s vozidlem VW Golf do Jihomoravského kraje pervitin koupit. Nazpátek si vezli přibližně dvacet gramů pervitinu. Po jedné hodině odpoledne přijeli do Třebíče a na ulici Velkomeziříčská jejich závažnou drogovou trestnou činnost ukončili při zákroku policisté,“ popsala policejní mluvčí.

Všichni tři zadržení jsou opakovaně soudně trestaní recidivisté. Sami jsou dlouhodobými uživateli drog.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání všech tří zadržených. „Třiadvacetiletý muž a o rok starší žena, oba z Třebíčska, byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla komisařka Miluše Vostalová. Hlava gangu, třiačtyřicetiletý muž z Vyškovska, byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Nehoda ve  Znojemské ulici v Třebíči.
V Třebíči se střela tři osobní auta, nehoda si vyžádala jedno zranění

Na všechny tři obviněné podal policejní komisař státnímu zastupitelství návrh na vzetí do vazby, kde také skončili. Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí třiadvacetiletému muži a o rok starší ženě trest odnětí svobody až na deset let. Třiačtyřicetiletý muž může být za spáchaný přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy potrestán až pětiletým trestem odnětí svobody.