Ve spolupráci s policisty ze speciální jednotky Dukovany se podařilo zadržet ve večerních hodinách ženu a dva muže důvodně podezřelé ze spáchání závažné drogové trestné činnosti. Jeden z mužů byl v době zákroku v místě svého bydliště na Náměšťsku, druhého muže a ženu zadrželi policisté v Třebíči na ulici Novodvorská, kam se předtím oba dostavili za účelem předání a distribuce drog.

Tři druhy drog

„Žena u sebe měla více než deset gramů bílé krystalické látky, množství marihuany a tablety extáze," řekl Milan Špaček, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality s tím, že drogy kriminalisté zajistili. Všechny tři zadržené umístili do policejních cel.

Dále provedli kriminalisté domovní prohlídku v rodinném domě v obci na Náměšťsku, kde dva ze zadržených před zákrokem pobývali, a zajistili další drogy. Pervitin a marihuana budou na odborném policejním pracovišti podrobeny zkoumání.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání pětadvacetileté ženy. „Žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedy," upřesnil komisař Milan Špaček.

Hříchy z minulosti

Drogové trestné činnosti se žena dopouštěla již v minulosti, odsouzena za ni byla letos v polovině června. Velmi rychle se ale opět začala dopouštět trestné činnosti na úseku drog. Také oba muži ve věku třiačtyřicet a sedmačtyřicet let byli již v minulosti soudně trestáni. Obviněni byli ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Mladá žena je obviněna z toho, že na Náměšťsku, v Třebíči i jiných místech distribuovala v desítkách případů pervitin. Drogu si opatřila a dalším lidem, mužům i ženám, prodávala nebo poskytovala za protislužbu. Dále přechovávala v místě, kde bydlela, marihuanu a další drogy u sebe měla i při zadržení. Rovněž oba muži jsou obviněni z distribuce pervitinu.

Třiačtyřicetiletý muž z Brněnska dodal desítky gramů drogy mimo jiné i obviněné ženě. Druhý, o čtyři roky starší, obviněný muž se na distribuci pervitinu podílel nebo ho i sám prodával.