Deník má k dispozici svědectví barmanky Jany, která si však nepřála zveřejnit své příjmení. „Přišel v pátek po desáté hodině ráno, prvně si sedl za bar, neustále mě pozoroval a sahal si do rozkroku,“ vyprávěla Jana, které se za patnáct let práce za barem stala takové věc poprvé.

Podle barmančina svědectví si pak údajný sexuální deviant objednal pivo a sedl si k nejbližšímu stolu. „Hned ze začátku mi přišel divný. Pořád sebou cukal a vydával divné zvuky. Až když jsem pak byla v baru sama, normálně přímo přede mnou začal onanovat,“ dodává barmanka, která na situaci pohotově zareagovala. Okamžitě ho vyzvala, ať opustí bar. „V tu chvíli mi začal sprostě nadávat, že už jsem si toho měla všimnout dřív, ale rychle se spakoval,“ popsala Jana, která ihned po incidentu zavolala vedoucího. „Vytočil jsem číslo městské policie a celou věc nahlásil. Barmanka mi popsala, jak vypadá. Máme ho dokonce i na kameře,“ vyjádřil se vedoucí Sport baru Radek Junek.

Městská policie předala popis sexuálního devianta všem policejním hlídkám. „Vypátrat se ho však nepodařilo,“ nechal se slyšet ředitel městské policie Jan Frenc.

Podle barmanky jde už o třetí případ, kdy se deviant v jihlavských barech objevil. „Nebylo to poprvé, vím už o třech případech. Z jednoho ho už také vyhodili, tam měl dokonce ejakulovat na bar. Nikdy nevíte, co takový člověk udělá. Brzy začnou chodit děti do školy, co když si stoupne před některé z nich?“ spekulovala barmanka.

Případ se ale neposune dál, pokud ho někdo nenahlásí na policii státní, městská se totiž takovými případy nezabývá. „Jsem odhodlaná to určitě nahlásit, jen doufám, že se s tím něco udělá a nezůstane to ležet,“ dodala Jana.

Podle ředitele městské policie se může vzhledem k opakování jednat i o trestný čin.