Obžaloba ho vinila z toho, že se vyhýbal nástupu do vězení. Soudkyně Hana Doubková však trestní stíhání zastavila pro neúčelnost. Rozsudek je pravomocný.

„Mrzí mě, že k tomu došlo. Před nástupem do vězení jsem se nacházel ve velkém stresu, a byl jsem hospitalizován v havlíčkobrodské nemocnici. Také jsem očekával, jak dopadne dovolání k Nejvyššímu soudu. Z toho důvodu jsem se choval nestandardně a lituji toho," uvedl v úterý u soudu Horký. Podotkl, že ve vězení pracuje a vzdělává se, což vyzdvihla v závěrečné řeči i soudkyně Doubková.

Bývalý starosta všechny výzvy k nástupu trestu ignoroval. Horkého zatkli až vloni v září policisté, kteří si pro něj přijeli do Lipnice nad Sázavou. Podle jednoho z policistů, který jako svědek vypovídal včera u soudu, byl Horký opilý a na ruce měl řeznou ránu, jelikož se pokusil spáchat demonstrativní sebevraždu. Na doporučení lékaře byl nakonec převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

Horký podle definitivního rozhodnutí Vrchního soudu v Praze mezi roky 2007 až 2010 vystavoval falešné faktury a do účetnictví obecního úřadu zařazoval fiktivní doklady a faktury za práce, které nebyly provedeny. Kromě toho měl Horký také zfalšovat kolaudační rozhodnutí stavebního úřadu. Obec musela kvůli jeho hospodaření vracet milionové dotace.