„Drogy muž dealoval zejména v Třebíči a Jemnici. Za pervitin mu zájemci platili, někdy jim drogy poskytl zdarma,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté proti němu ihned zahájili trestní stíhání. „Muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl Milan Špaček, vedoucí třebíčských kriminalistů.

Nebylo to poprvé, co se něčeho takového dopustil. „V minulosti byl za drogovou trestnou činnost opakovaně odsouzen. Poslední trest si odpykal letos v květnu. Trvalo ale jen pár dní od doby, kdy opustil brány věznice, a opět se začal dopouštět drogové trestné činnosti,“ podotkla Kroutilová.

Lidovec ze Žďáru nad Sázavou Josef Klement.
Žďárskou radnici ovládnou ženy. Josefa Klementa vystřídá Romana Bělohlávková

U soudu mu to tak zřejmě přitíží. „Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ prozradil Špaček.

Od začátku roku do konce září třebíčští kriminalisté odhalili už jednatřicet podobných trestních činů. Zaměřují se jak na výrobu, tak distribuci a přechovávání drog.