„Mohu potvrdit, že prověřujeme, za jakých okolností byla žena zraněna. Není vyloučeno ani to, že si mohla zranění způsobit sama nešťastnou náhodou," informovala včera v podvečer krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zraněná žena skončila v nemocnici v Novém Městě na Moravě a podle informací Deníku ji zatím kriminalisté nemohli vyslechnout, protože ji lékaři udržují v umělém spánku.

Žena se stala obětí domácího násilí už v roce 2012. Tehdy za to byl odsouzen její bývalý druh německé národnosti, který je stále ve výkonu trestu.

Podle informací Deníku není vyloučeno, že i tentokrát se stala obětí trestného činu. Podle starostky žije žena v obci pět let. V poslední době přestavovala dům a měla najatého zedníka. Podle lidí v noci není vyloučeno, že mezi nimi mohlo dojít ke konfliktu. „Ještě ve čtvrtek tu byl, pak ale zmizel," uvedla starostka Unčína Vlasta Grohová.

Zraněná žena ležela v domě několik hodin. Nejprve se po ní sháněl její známý z Německa, ale nemohl se jí dovolat. Proto kontaktoval vedení obce. Do domu se šel podívat místostarosta. Když zjistil, že se v domě svítí a nikdo neotvírá, zavolali policii. Podle informací Deníku už kriminalisté vědí, co se stalo a kdo to má na svědomí. Ještě včera ale nikdo konkrétní obviněn nebyl.