Deník ve speciální příloze Zdraví přináší sestavu rad odborníků, jak s úzkostí, strachem úspěšně bojovat. Zkuste se i vy na chvíli zastavit a nadechnout se, vytvořte si proti těmto nepříjemným pocitům protilátky. Je to výzva pro nás všechny. Jak na to?

Pokud jeden z rodičů zaleze v době krize pod peřinu a fňuká, musí vynaložit obrovské úsilí k zajištění rodiny druhý rodič.
Přežije koronavirus česká rodina?

Čtvrtá výzva je: „Chráním tebe, chráním sebe“

„Opravdu doufám, že tato pandemie donutí všechny si uvědomit důležitost očkování a vrátí všem důvěru ve vědu. Jsem si jistý, že kdyby teď někdo přišel s vakcínou na COVID-19, lidi by na ni stáli v ulicích fronty, jen aby se na ně dostalo. Než vznikne vakcína, je naší jedinou zbraní nosit roušku a nesetkávat se s lidmi“, míní výkonný ředitel farmaceutické společnosti MSD Stefano Santangelo, který nám v rozhovoru odpověděl i na otázky, zda-li je možné vir zastavit, jestli se zachovala Česká republika zodpovědně ohledně opatření nebo  jak Covid-19 ovlivní naše životy z dlouhodobého hlediska.

Aromaterapie. Ilustrační snímek
Jak na stres, deprese i další problémy? Uzdravit se lze i vůní

Magazín Zdraví.Zdroj: DeníkBohumila Čiháková zároveň připojuje výzvu: "Myslíte si, že plošné očkování, ať už proti chřipce, spalničkám nebo nově i koronoviru je správné? Nebo zastáváte názor, že by mělo jít o rozhodnutí jednotlivce? Svoje názory mi pošlete na mail Bohumila.Cihakova@vlmedia.cz. Rádi je, i anonymně, pokud si to budete přát, budeme sdílet s dalšími čtenáři Deníku. Na vaše názory se budu těšit.”

Speciál magazínu Zdraví s podtitulem Strach: Jak ho zvládnout, vychází jako vložená příloha tištěného Deníku ve čtvrtek 23. dubna a bude k dostáni ve všech běžných prodejnách novin.

Pokud nechcete čekat do příštího čtvrtka, můžete si exkluzivní rozhovor věnovaný tomuto tématu přečíst v předstihu ZDE: Na vakcínu proti koronaviru si počkáme, říká ředitel farmaceutické společnosti