„V čele vlaku pojede motorová lokomotiva řady 740,“ lákají organizátoři. Jde o stroj vyráběný v Československu právě pro potřeby vleček.

Ráno bude vlak vyjíždět v 8.12 hodin z Brna z hlavního nádraží. Zastavovat bude ve Střelicích – dolní zastávce, Tetčicích, Rosicích, Zastávce, Vysokých Popovicích, Rapoticích, Kralicích a v cílové stanici Sedlec - letiště bude v 9.33 hodin. Nazpátek až do Brna bude se stejnými zastávkami z letištní plochy odjíždět v 15.15 hodin, čas návratu je stanoven 17.37 hodin.

Ilustrační snímek
Opilý muž zbil ženu, policisté zasáhli

„Dále se uskuteční kyvadlová vlaková doprava mezi letištěm a stanicí Náměšť nad Oslavou v návaznosti na přípoje z Brna a od Třebíče,“ informovali organizátoři.

Z letiště tak budou vlaky odjíždět v 9.50, 11.50, 13.50 hodin. Z Náměště pak v 11.07, 13.07 a ve 14.30 hodin.

Jízdné pro přímé vlaky ze stanic Brno, Střelice, Tetčice, Rosice, Zastávka a Vysoké Popovice bude 150 korun. Z Rapotic a Kralic to bude 100 korun. A z Náměště pak 50 korun.

Pro děti do šesti let je cesta vlakem zdarma. „Prodej jízdenek je ve vlaku, jízdní výhody ostatních dopravců neplatí,“ zmiňuje dopravce Jaromír Peštál.
Pro první a poslední vlak z a do Brna je nutná rezervace, více informací je na stránkách www.facebook.com/vlakem.na.letiste/.

Vojenská letecká základna bude mít v Den otevřených dveří brány dokořán od 8 do 16 hodin.

„Během dne se divákům představí letecká a pozemní technika Armády České republiky na zemi i ve vzduchu. Program bude doplněn ukázkami historických strojů skupiny Knights of the Sky. Pro děti jsou připraveny soutěže i zábavné atrakce,“ uvedla mluvčí základny Štěpánka Tříletá.

Vstup bude zdarma, parkování zajištěno v areálu letiště.

Ilustrační snímek
Muž házel lahve na auta, pak chtěl skočit z okna

Program a další informace budou vojáci postupně upřesňovat jak na webových stránkách letiště, tak na jeho facebooku.