PFK Glarion je firma, která se specializuje na zpracování kovových odpadů. Společnost působí nejen na území České republiky, ale i v další zemích Evropské unie.

„Chtěli by něco málo přes dvacet tisíc metrů čtverečních pozemku. Návrh jsme podali na meziresortní komisi, která se má sejít právě před Vánoci,“ prozradil starosta Města Světlá nad Sázavou Jan Tourek.

Více než stovku dárků věnovali obyvatelům Domova pro seniory U Panských v Havlíčkově Brodě dárci z celé republiky.
Ježíškova vnoučata plnila přání seniorům v Domově U Panských

Průmyslová zóna vznikla ve Světlé po krachu místních skláren. Na její zřízení přispěly dotační prostředky Ministerstva financí. Do roku 2020 by zde mělo vzniknout 200 nových pracovních míst. Schvalování meziresortní komisí je jednou z dotačních podmínek. Investoři totiž musí splňovat podmínky dotačního titulu.

„Doufáme, že záměr schválen bude,“ doplnil Jan Tourek. PFK Glarion by ve Světlé nabídla zhruba 25 pracovních míst, časem až padesát. Zastupitelstvo města již záměr prodeje schválilo. Tedy za podmínky, že bude souhlasit meziresortní komise.

Další zájemci se hlásí

„Nechtěli jsme to blokovat, protože další zastupitelstvo se sejde až na konci ledna. Schválili jsme to tedy za předpokladu, že záměr schválí i meziresortní komise,“ vysvětlil Jan Tourek. V případě kladného rozhodnutí chce firma v příštím roce začít stavět.

Celková rozloha průmyslové zóny je 10,7 hektaru. Zelenou mají podnikatelské a investiční záměry z oborů vyspělých technologií zpracovatelského průmyslu, obory strategických služeb, technologických center nebo z oblasti výzkumu.

Daniel Moraru, Svatý Kříž, 11. 12. 2017, 2 960 g
Podívejte se na další krásná miminka a hlasujte v anketě

Schválený pozemek v průmyslové firmě už má zdejší Truhlářství Dušek. To lidem nabízí dvacet pracovních míst. O další pozemky se uchází ještě dva potencionální zájemci. „Jeden je výrobce regálů a druhý z oblasti polovodičů a kabelů do aut,“ uvedl místostarosta Světlé nad Sázavou Josef Hnik.

Pozemky město prodává za zhruba 200 korun za metr čtvereční.