Vzhledem k dotčeným samosprávným celkům, kterými jsou Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj a 17 obcí, a dotčeným státům Slovenska, Polska, Rakouska, Německa a Maďarska proběhne dle informací ministerstva jednání v českém jazyce, simultánní tlumočení do a z němčiny, polštiny a maďarštiny bude zajištěno.

„Každý účastník veřejného projednání je povinen seznámit se s návštěvním řádem Zimního stadionu města Třebíče. Vstup veřejnosti do objektu bude umožněn od 11 hodin. S ohledem na vstupní kontrolu doporučuje ministerstvo tuto časovou rezervu využít,“ oznámila mluvčí města Irini Martakidisová.

Cyklojízda na podporu vybudování cyklostezky Třebíč-Dukovany.
Cyklisté svou jízdou podpořili vybudování cyklostezky do Dukovan

Návštěvní řád zimního stadionu mimo jiné obsahuje povinnost prokázat se na požádání pořadatelské služby, strážníků městské policie a příslušníků Policie ČR dokladem a podrobit se bezpečnostní kontrole a prohlídce vnášených zavazadel. Vnášet neskladné či objemné předměty omezující ostatní návštěvníky areálu je zakázáno. Každý příchozí musí rovněž respektovat pravidla slušného chování a dobrých mravů a je povinen zdržet se jakýchkoli projevů rasové, náboženské nebo politické nesnášenlivosti.

„V případě porušení tohoto ustanovení může být z prostoru zimního stadionu i bez předchozího napomenutí okamžitě vyveden,“ uvádí jeden z bodů návštěvního řádu.

Informace o veřejném projednání a dokumentace je k dispozici v Informačním systému EIA na internetových stránkách České informační agentury životního prostředí (www.cenia.cz/eia) a na stránkách Ministerstva životního prostředí (www.mzp.cz/eia).

Cestující se budou moci svézt unikátní Singrovkou.
Vlak z jemnického Barchanu pojede i po půlnoci