Trénují pod širým nebem, a to převážně na speciálním workoutovém hřišti v areálu Českého mlýna za Kauflandem. Už brzy to ale nebude jediné místo, kde naleznou potřebné stroje k venkovnímu cvičení.

V Jihlavě se totiž během září otevře další nové workoutové hřiště, které už nyní vzniká Na Skalce.

„Hřiště splňuje veškeré body pro cvičení s vlastní vahou. Město Jihlava se snaží vycházet lidem, kteří cvičí venku, vstříc. Během necelého roku se podařilo vybudovat již druhé hřiště pro toto cvičení. Mohu za sebe i za skupinu řici, že hřiště u Kauflandu v lokalitě Český mlýn je hojně využíváno a věříme, že hřiště Na Skalce bude taktéž, i když vzhledově může být přirovnáváno k dětskému. Myslím tedy, že hřiště v lokalitě Na Skalce je super a bude využíváno i seniory z přilehlých panelových domů," vyjádřil se Aleš Urban, jeden ze členů workoutové skupiny Better way.

Z nového hřiště má radost i mladá maminka Kamila Bláhová, která Na Skalce bydlí. „Minule jsem tudy jela s kočárkem a nového hřiště si všimla, mrzí mě, že se tady kácí stromy, ale tohle mi zase zvedlo náladu. Už se těším, až se hřiště otevře a budu si tam moct jít zacvičit a celkově se protáhnout," řekla Bláhová.

V pořadí již druhé workoutové hřiště vzniklo v Jihlavě ve spolupráci s firmou Racio. „Zástupci firmy se na mě obrátili s tím, že by v Jihlavě chtěli toto hřiště vybudovat, podporují zdravý životní styl. Vytipovali jsme lokality, kde by hřiště mohlo stát. Se Skalkou nebyl problém. Je to dar městu, kdy město udělá akorát patřičné úpravy kolem a pak se o hřiště bude starat. Hřiště je těsně před dokončením," informoval náměstek jihlavského primátora Jaroslav Vymazal (ODS) s tím, že se hřiště bude slavnostně otevírat nejspíše během září.

Hřiště pod širým nebem v lokalitě Skalka ale nebude větší, než to v areálu Český mlýn. To je s plochou 90 metrů čtverečních nejen největším hřištěm svého druhu na Vysočině, ale patří i k největším v republice. Obě hřiště budou volně přístupná po celý den pro kohokoliv, kdo se chce trochu protáhnout nebo si pořádně zacvičit na čerstvém vzduchu.