Ti se spolu utkají v druhém kole senátních voleb příští pátek a sobotu. Oba dva krátce po zveřejnění výsledků spřádali plány na to, jak ještě během týdne osloví voliče.

„My už rozvážíme plakáty na druhé kolo. Tam se totiž opět začíná od nuly. Důležité bude, aby lidé příští týden opět přišli k urnám a vhodili hlas svému kandidátovi," přál si krátce po vyhlášení výsledků současný senátor Miloš Vystrčil. Ten také bude zjišťovat, zda ho podpoří nějaký z kandidátů, který se do druhého kola nedostal. „Vážím si podpory, kterou jsem dostal. V kampani jsem mimo jiné stavěl i na tom, jaký kus práce je za mnou vidět," prohlásil Vystrčil.

Druhý postupující kandidát na senátora Michal Stehlík se dlouho přetahoval s ortopedem Zdeňkem Faltusem z hnutí ANO 2011. Teprve kolem půl sedmé večer si mohl naplno oddechnout. „Kampaň byla intenzivní a věřili jsme tomu, že to zvládneme. Vsadili jsme na dobrovolníky a mladé lidi. Potěšilo mě, že lidovci mají mladé, poroto jsem na nich postavil kampaň a vyšlo to. Že jsem ve druhém kole, je jejich zásluha," popsal šťastný Stehlík, který ví, že má ještě před sebou velký kus práce.
V druhém kole se chce pokusit porazit současného senátora Miloše Vystrčila.

„Miloš Vystrčil je člověk, který má velké zásluhy za kraj. Mezi námi je ale obrovský rozdíl. Je to souboj minulosti a budoucnosti. Já jsem budoucnost regionu, vidím svou šanci. Věřím, že to zvládneme a příští týden senátora porazíme," doplnil Stehlík.

Taktiku má jasnou. Stejně jako v prvním kole chce vsadit na kontaktní kampaň a objet region. „V tomto týdnu se budu potkávat s lidmi mezi Slavonicemi, Dačicemi, Telčí, Třeští, Batelovem a tak dále. Budeme oslovovat i protikandidáty, zda by nás nepodpořili. Ale základem bude setkání s lidmi," dodal Stehlík.

Kdo vyhraje, bude zřejmé v sobotu navečer.