„První splátku by rodiče měli poslat v červnu. Splaceno by tak bylo do konce letošního roku. Čekáme už jen na podpis," informovala ředitelka jihlavské zoologické zahrady Eliška Kubíková. Zoologická zahrada vyčíslila výši náhrady za uhynulého plameňáka na 1 200 eur, 
což je kolem třiceti tisíc korun. Peníze chce mít splacené do konce roku. „V dalším roce se už tím totiž nechceme zabývat," vysvětlila ředitelka Kubíková.

Trojice Karel Dubský (světlá košile), Josef Dubský starší a Josef Dubský mladší u brněnského krajského soudu.
Za únos a opakované znásilnění dívky dostali tři muži dohromady 30 let vězení

Z toho důvodu vedení zoologické zahrady nesouhlasilo s prvním návrhem měsíční splátky. Jednalo se totiž o malou částku, a rodiče dětí by tak posílali peníze i během příštího roku. Tomu zoologická zahrada chtěla předejít, a navrhla proto vyšší měsíční sumu peněz. Rodiče dětí ji odsouhlasili. Měsíčně by tak měli platit kolem čtyř a půl tisíce korun.

Do konce května by se tedy měla uskutečnit schůzka s právníkem, aby byl podepsán splátkový kalendář. „Schůzku 
s naším právníkem má na starost pracovnice 
z Charity," dodala ředitelka zoo Eliška Kubíková.

Charita nemůže ze zákona poskytovat žádné informace o svých klientech. Jinak 
by kvůli tomu také mohla ztratila jejich důvěru. Jedno je ale jisté, rodiče, kteří mají dluh u zoologické zahrady, si ho budou muset splatit sami. „Za žádné uživatele nic neplatíme. Pouze jim zprostředkováváme pomoc," informovala o podmínkách služeb jihlavské Charity její mluvčí Radka Běhalová.

Rudolf Chloupek.
Primátor dostane nové auto

Incident se stal letos 
10. března. Trojici dětí ve věku od šesti do deseti let se podařilo dostat do krytého prostoru plameňáků. Tam na ně zaútočily. Jeden opeřenec z brutálního útoku malých násilníků vyvázl s pohmožděninami a druhý uhynul. Malé nevychovance na kamerovém systému zachytili strážníci. Chlapce potom zadrželi v centru Jihlavy. Za chování svých dětí se už rodiče dříve omluvili. Navrhli také, 
že zoologické zahradě pomohou formou brigád. 
Do zoo však přišli pracovat pouze jednou.