Na konci listopadu se Jihlava zařadila mezi tucet českých měst, kde světoznámá kavárna funguje. „Lahodná káva, drobná sladkost a dvacet minut naprostého klidu je ideální příprava na nákupy a odborníci napříč světem se shodují, že káva má blahodárné účinky na organismus,“ řekl tehdy Stanislav Sosna za nákupní centrum.

Zdroj: Deník/Martin Singr

V podvečer je zájem zákazníků v prodejně značný, lidé sedí uvnitř i u stolů v galerii. Podobné je to ale u dalších kaváren v obchodním centru. „Do Starbucks jsme občas zašly v Praze, když jsme studovaly. Tak jsme vyrazily zavzpomínat,“ usmála se mladá maminka Veronika Dostálová, která u stolku seděla s kamarádkou, zatímco si vedle nich hrály dvě malé děti.

Jurič Pařil i letos zpíval na náměstí v Telči při rozsvěcení vánočního stromu.
Hasič Jurič Pařil zazpíval i čtenářům Deníku: poslechněte si, co jim popřál

Rozdíl v návštěvnosti kavárny byl patrný dopoledne. To bylo více návštěvníků v jiných, již zavedených kavárnách. I když se Jihlavané do Starbucks zatím učí chodit, zástupci společnosti jsou spokojení. „Od otevření pobočky v Jihlavě se kavárna těší podobnému zájmu. K návštěvnosti přispívá i období adventu a vánočních nákupů,“ řekl Deníku Michal Holotík ze Starbucks a dodal: „Prodeje v jihlavské pobočce se zatím vyvíjejí podle našeho očekávání.“