Jedná se o multižánrovou záležitost, kde si na své přijde snad každý návštěvník. Asi největší hudební hvězdou letošního sedmnáctého ročníku je německý zpěvák Thomas Anders ze skupiny Modern Talking, který má do Světlé namířeno v pátek večer.

Mezi další pozoruhodné umělce, kteří se v tomto roce festivalu účastní, patří například Václav Neckář, Lenny, Peter Nagy, Čechomor, Jelen, Mig 21, Mandrage, David Koller a mnoho dalších.

„Chodíme sem každý rok, protože je tady dobrá nálada, atmosféra a setkáváme se tady s přáteli. Jdeme si sem odpočinout a už teď se těšíme na příští rok,“ uvedli nadšení manželé Poukarovi.

Ruský tým patří k těm nejpočetnějším na evropském šampionátu. A také k nejžhavějším favoritům.
Mistrovství zakončí pilot v armádním Gripenu

Vrcholem doprovodného programu ve čtvrtek nepochybně byla obrovská Family Fun zóna, kde jste se mohli setkat s autobotem z Transformers, Darth Vaderem ze Star Wars nebo doubledeckerem největšího hračkářství ve střední Evropě.

Nechyběla ani samostatná stage s animačními programy, kde se děti mohly do programu i samy zapojit. Pro návštěvníky byla připravena prezentace divadel malých forem a exkluzivní autorská čtení. Někteří ocenili například i stage pro návštěvníky.

Na festivalu byla i možnost zakoupení drobných dárků, jako například triček s nápisy. „Kdo se stavil, nelitoval, protože si odnesl nejen tričko, ale i vzpomínku na celý úžasný festival,“ říkají prodavačky Bára a Jana.

Samozřejmostí bylo občerstvení a nápoje a na místě zdarma dostupná síť Wifi.

Policie ČR. Ilustrační foto.
Agresivní opilec napadl ženu, skončil na záchytce

I přes občasnou nepřízeň počasí byli návštěvníci festivalu ve čtvrtek spokojení.

Pro návštěvníky, kteří se na místě rozhodli zdržet déle, bylo určeno stanové městečko, kde byly k dispozici mobilní toalety, umývárny, sprchy i občerstvení nebo ubytování v blízkých okolních hotelech a penzionech.

K ochraně a bezpečnosti návštěvníků zde sloužila bezpečnostní služba a v ulicích města i zvýšený počet policejních hlídek. V prvním festivalovém dni nemuseli policisté řešit žádný závažný problém.

Festival pokračuje v pátek a v sobotu. 

Zuzana Vágnerová