Například Centrum Chaloupky pořádá pro žáky z 1. stupně jarní příměstský tábor na Ostrůvku ve Velkém Meziříčí. Děti pojedou na výlet za zvířaty, vyrobí si píšťalku nebo zasadí semínka. Tábor je od úterý 5. do čtvrtka 7. března. Na Havlíčkobrodsku zase Chaloupky spolupracují se ZŠ Oudoleň a na jarní prázdniny si tam připravili celotýdenní akci Dětské práce a hrátky o půl století zpátky.

V Jihlavě se nabízí návštěva zoologické zahrady, zábavního parku Robinson nebo Vodního ráje.

V Třebíči lze zajít k zámku do místního největšího dětského zábavního parku Labyrint. V Ekotechnickém muzeu Alternátor zase od 4. do 8. března promítají vždy od 13.30 vědu na speciální projekční kouli.
Na hvězdárně v ulici Švabinského mají v úterý 5. února od 16.30 do 18.00 Prázdninovou laboratoř.

Na zámku ve Žďáru nad Sázavou otevřou své brány o jarních prázdninách po celý týden, výjimečně i v pondělí 4. března, a to od 9.00 do 17.00. V historickém objektu je řada zajímavých expozic, aktuálně probíhá interaktivní výstava věnovaná renesančnímu géniovi Leonardu da Vinci. Ve středu 6. března tu navíc pro přihlášené děti pořádají Jarní zámecký kemp na téma Život v lese.

Překážkový běh Monkey Race Skuhrov 2018.
Monkey Race Skuhrov hlásí polovinu zaplněné kapacity a spouští registraci dětí

V Havlíčkově Brodě například v tamním AZ centru můžou příchozí v pondělí 4. a v úterý 5. března vždy od 8.00 do 15.00 tvořit v keramické dílně. „Rádi přivítáme začínající i pokročilé, malé i větší keramiky od 7 do 15 let, pro které je připraveno prima keramické vyrábění,“ lákají lektorky Radka Kadlecová a Květa Cempírková. Středa tam bude věnovaná józe a návštěvě solné jeskyně, čtvrtek střelbě i koupání v bazénu.

Jak je to s lyžováním a sněhovými podmínkami? Například na Křemešníku na Pelhřimovsku doufají, že sníh vydrží i o jarních prázdninách, svah je orientovaný na sever, nabízejí tam například lyžařskou a snowboardovou školu. I na Šacberku u Jihlavy se bude o prázdninách lyžovat. Rovněž tam nabízejí lyžařskou a svowboardovou školu, je dobré objednat si ji předem telefonicky, kontakt je na webových stránkách areálu.

Na soutěžní dráze čekalo na závodníky sedm úkolů.
OBRAZEM: Děti soutěžily o titul železný hasič junior

Na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě hlásí, že mají velmi dobré podmínky a o jarních prázdninách bude areál určitě v provozu. Taky tady je velký zájem o lyžařskou školu, pokud tam chtějí rodiče dítě umístit, je nutné si zamluvit místo telefonicky předem.

Totéž platí o Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Na svahu sníh je a opět je potřeba si lyžařskou školu dohodnout telefonicky předem.

Veřejné bruslení nabídnou zimní stadiony napříč krajem. Například v Havlíčkově Brodě bude od pondělí do pátku vždy od 10.45 do 12.30, od pondělí do čtvrtku pak bude ještě i odpolední. Stejně tak se hodina až dvě najdou každý den i v Jihlavě na zimním stadionu. V Pelhřimově bude hodina denně od pondělí 4. do soboty 9. března.

Masopust v Rokytnici nad Rokytnou.
Freddie Mercury zářil v Rokytnici. Získal lva za nejlepší film