Zatímco velkomeziříčský podnikatel Tomáš Ouředníček jako rodilý Brňák „musí“ fandit své Kometě, jihlavský Martin Prokop drží v extralize pěsti jihlavské Dukle.

HC Kometa Brno poputuje na Dakar minimálně symbolicky. Nejenže se její velmi známé modrobílé logo se objeví na závodním speciálu Ford Ranger Dakar, ale Tomáš Ouředníček s třebíčským navigátorem Davidem Křípalem navíc zdvihli klubovou vlajku Komety na startu Rallye Dakar.

Ilustrační foto
Prvňáci mají svá tabla! Představíme školáky ze ZŠ Havlíčkova Jihlava

„Spojili jsme se s Kometou, abychom společnými silami ještě více pozvedli prestiž našeho města u nás i ve světě. Rallye Dakar je proto ideální příležitost,“ řekl Tomáš Ouředníček.

„Velmi rádi jsme se s Tomášem Ouředníčkem a jeho týmem spojili a těší nás, že představí Kometu na jihoamerickém kontinentu. Propagace sportu jako takového je pro nás důležitá,“ sdělila obchodní ředitelka klubu Lenka Plšková.

Těsně před odjezdem se Martin Prokop zase pro změnu objevil na jihlavském stadionu. Že mu bude nejen jádro příznivců Dukly fandit na dálku do Jižní Ameriky, není sporu. „Narodil jsem se v Jihlavě, takže samozřejmě nejde jinak. Když bylo trochu času, vždycky jsem rád zašel na hokej. Doufám, že se bude dařit mně i Dukle,“ nechal se slyšet Prokop.

V hokejové extralize je zatím na tom podstatně lépe Kometa, na Dakaru se zase více daří Prokopovi. Jak nakonec tento duel skončí?

Ilustrační foto.
Starosta Ježené u soudu. Objasňoval prodej obecní louky