Řemeslníci různých profesí měli za úkol od června do poloviny srpna opravit starý stadion tak, aby vyhovoval extraligovým požadavkům. Kontrolu vedení HC Dukly očekává již za dva týdny. Bude vše hotové?

„Vše stihneme. Stadion je v provozu, úpravy se dělají za běhu. Vše jde podle plánu,“ ujistil nedočkavé hokejové fanoušky jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Ilustrační foto
Kultura pomůže pětiletému chlapci po mozkové obrně

Na nutné opravy, aby mohla HC Dukla hrát extraligové zápasy na domácím ledě, radnice uvolnila devět milionů korun.

„Schází ještě instalovat kamery pro videorozhodčího a montáž panelů s časomírou. Na přípravný zápas to ale není potřeba,“ uvedl náměstek primátora pro správu realit Radek Popelka (ANO).

„Kontrola z extraligy přijede na stadion až 17. srpna dopoledne,“ uved tiskový mluvčí HC Dukly Jihlava Zdeněk Drla. Tedy týden po prvním přípravném zápase na jihlavském ledě.

Dělníci nejprve začali stadion upravovat stavebně. Například ze stávající dřevěné vestavby, která se nachází na balkoně nad trestnými lavicemi, se stalo zázemí pro média, delegáta a videorozhočího. „Již několik dní jsou v provozu také opravené kabiny, které už vyzkoušely týmy na Mezinárodní česko finské hokejové škole,“ dodal Drla.

Kristýna Jahelková, Jihlava, 19. července 2017, 53 cm, 4 095 g
OBRAZEM: Další miminka z jihlavské porodnice

Připravena je i nová místnost pro antidopingovou kontrolu v prostorech bývalé kabiny v přízemí stadionu. Schází však opravit toalety. Proto 8. srpna, kdy bude HC Dukla hostit Kometu Brno v rámci přípravného zápasu, musí hokejoví fanoušci počítat s nižším počtem toalet. „Zavřeny budou dvě zázemí s toaletami. K dispozici bude mít veřejnost ty zbývající,“ informoval Drla.

Renovace toalet však není podmínkou extraligy.

První novinku uvidí fanoušci už u vstupu. Tam na ně budou čekat nové pokladny. „Pro větší komfort budou moct diváci vcházet na extraligové zápasy nově i vchodem z Jiráskovy ulice,“ prozradil novinku Drla.

Ilustrační foto.
Batole nechala na balkoně a šla popíjet