„Na stometrovém úseku mezi Svojkovicemi a Želetavou se odehrálo celkem sedm nehod, které skončily třemi těžkými zraněními,“ uvedl mluvčí Allianz Václav Bálek. Jde o lokalitu mezi křižovatkou Kasárna a Želetavou na frekventované silnici z Jihlavy do Znojma a Vídně.

Riziková je také křižovatka ulic Brodská a Revoluční ve Žďáru nad Sázavou. „Za poslední tři roky zde došlo k deseti nehodám s jedním smrtelným a jedním těžkým zraněním,“ přibližuje Václav Bálek. Za třetí nejrizikovější v kraji tento průzkum křižovatku silnice I/38 s vedlejší komunikací západně od Golčova Jeníkova. V období 2016 až 2018 se zde odehrálo také celkem 10 nehod, při nichž jeden pasažér zemřel a jeden se těžce zranil.

Jihlavská biofarma nabízí delikatesy.
Delikatesy ze Sasova jsou návykovou záležitostí

Na čtvrtém místě v kraji skončila křižovatka ulic Žďárská a Mírová ve Ždírci nad Doubravou (silnice I/34). V daném období zde došlo k devíti nehodám, které dvěma lidem způsobily těžká zranění. Páté místo obsadila křižovatka Dolní a Neumannovy ulice (silnice I/37) ve Žďáru nad Sázavou. Do statistiky se zde zapsalo sedm nehod se dvěma těžce raněnými.

Žádné místo v Kraji Vysočina se však nedostalo mezi dvacítku nejnebezpečnějších úseků na silnicích České republiky v letech 2016 až 2018.