„Kromě sasovské klobásy návštěvníci veletrhu mohou letos ochutnat i další naše nejraritnější výrobky, jako je například Trhaná paštiku z přeštíka, Bio tlačenka a Kančí biolovečák,“ vyjmenoval výrobky, které se uchází o pozornost mezinárodního publika, majitel Biofarmy Sasov Josef Sklenář. Spolu s dalšími výrobky jiných českých farmářů je návštěvníci najdou v české národní expozici.

„Veletrhu se zúčastňujeme pravidelně od roku 2004, kdy jsme poprvé vyhráli titul Česká biopotravina roku za Bio Uherák. V roce 2008 v kategorii Pochutiny a ostatní potravinářské výrobky zvítězily naše Bio bramborové knedlíky a v další kategorii vyhrály naše Bio brambory vařené vakuované. Poté se Českou biopotravinou roku 2010 stal náš Kančí biolovečák a v roce 2014 Bio konopné sádlo z přeštických prasat. O rok později zvítězila naše Bio dršťková polévka v kategorii Biopotraviny živočišného původu. Naše Bio Trhaná paštika z přeštíka se stala Českou biopotravinou roku 2016,“ zavzpomínal Josef Sklenář.
Mezinárodní veletrh v Norimberku je pro české farmáře velkou příležitostí k načerpání inspirace a podchycení nových trendů. „Český trh s bioprodukty je ve srovnání s německým stále ještě v plenkách,“ dodal majitel Biofarmy Sasov Josef Sklenář.
