Legiovlak se skládá ze třinácti zrekonstruovaných vagonů, které představují vojenský ešalon. Těmito vlaky se desetitisíce československých legionářů přepravily v letech 1918–1920 napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále. Průjezd si často musely vynutit bojem s bolševiky.

Legiovlak se skládá z vozů polní pošty, těplušky, zdravotního, filmového, velitelského, štábního, obrněného, prodejního, krejčovského, kovářského (zrekonstruován na Slovensku), ubytovacího a dvou plošinových vozů. Ve všech vozech bude na návštěvníky čekat věrná rekonstrukce vybavení, legionáři v dobových stejnokrojích, ale také originální exponáty a několik stovek fotografií na panelech mapujících historii čs. Legií.

Muž je silnější postavy, měl na sobě oblečené tmavé oblečení, na mikině měl v oblasti hrudníku písmena světlé barvy a na uších měl nasazená velká tmavá sluchátka.
Policisté hledají hlučného muže s velkými sluchátky. Byl agresivní

Zpřístupněný pro veřejnost bude v úterý v deset hodin dopoledne a zájemci jej budou moci navštívit až do neděle 15. října. Prohlédnout si jej zdarma mohou ve všední dny od 8 do 16 a o víkendu od 9 do 16 hodin.