Oficiální partnerskou smlouvu má Kraj Vysočina aktuálně podepsanou se šesti regiony. Jsou to Spolková země Dolní Rakousko, Region Grand Est (dříve region Champagne Ardenne), Nitranský samosprávný kraj, Zakarpatská oblast Ukrajiny, Minská oblast Běloruska a čínská provincie Hubei.

„Spolupráce se rozvíjí na všech úrovních, spolupracují školy, spolky, muzea a další,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek (ČSSD). Aktuálně se zdá, že bude obnovena spolupráce s regionem Furlánsko v Itálii.

S jinými regiony probíhá spolupráce na úrovni kraje i měst. Třeba jen v rámci spolupráce s Rakouskem je aktivních třináct pracovních skupin, které řeší například vodní hospodářství, dopravu nebo ochranu před katastrofami. Díky spolupráci s regionem Grand Est zavítal loni na Vysočinu šéfkuchař Philippe Mill, držitel dvou michelinských hvězd. V rámci spolupráce se Slovenskem se angažují zejména školy, tým Vysočiny například vybojoval zlato a stříbro na Gastrofestivalu Nitra.

Na Ukrajině má Kraj Vysočina celou řadu investičních projektů od oprav školek a nemocnic až po darování výbavy hasičům. Kraj Vysočina také daroval Zakarpatí šest nákladních vozů pro údržbu silnic. Běloruský region se chce inspirovat v oblasti hokeje, vítá ale také výměnu zkušeností z jiných oblastí.

Emil Příhoda se se svojí sbírkou čítající 100 automobilů značky Praga zapsal do České databanky rekordů.
Auta z rekordní sbírky značky Praga? Vůz prezidenta Masaryka či herečky Baarové