VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Když se lidé cítí v hospodě příjemně, tak se tam budou vracet

Pelhřimov /ROZHOVOR/ – Lidi do hospod a restaurací nevrátí popelníky, říká Ladislav Teisler, spolumajitel společnosti Adélka, která je vlastníkem minipivovaru v centru Pelhřimova, jehož celý název zní Restaurace a pivovar Na čtyrce.

4.8.2018
SDÍLEJ:

Ladislav Teisler.Foto: Deník / Jiří Jíra

Pelhřimovský minipivovar Na čtyrce má za sebou dvouleté zkušenosti. Jaké ty zkušenosti jsou?
Myslím, že po dvou letech mohu říci, že se pivovar podařil. Je to pivovar moderní, který je ale zaměřen na výrobu tradičního piva. Současně ale piva, které si zachovává osobité vlastnosti. Důležitou zkušeností je, že po celé dva roky výroba v tomto našem pivovaru, přestože je jeho kapacita omezená, roste. Meziročně se výstav pivovaru zvyšuje.

Čím je to způsobeno?
Je to tím, že pivo jednoduše prodáváme zákazníkům domů. Nabízíme ho stočené od desetilitrových soudků po padesátilitrové sudy podle konkrétního zájmu lidí. Zejména teď v létě je o tuto nabídku citelný zájem, hodně se griluje, tento trend tomu napomáhá.

V čem je silná stránka pivovaru Na čtyrce, a koneckonců i piva, které tady vaříte?
Je to to spojení pivovaru s restaurací. Pivo jde k hostovi, zákazníkovi přímo z pivovaru, v nejvyšší kvalitě, v takovém stavu, v jakém se uvaří. Na pípě je pivo úplně stejné, jako dole v pivovaru v tanku. Nikde nedochází k jeho okysličování, což pivu jednoznačně prospívá.

Dostali pelhřimovští pivaři s novým pivovarem a jeho pivy něco, co třeba tady přímo ve městě chybělo?
Podle mě jsou dnes piva u nás v České republice kvalitní. Tady šlo spíš o to nabídnout milovníkům piva novou, odlišnou chuť. To se podle mě podařilo, ale uznávám, že jsou takoví pivaři, kteří dají přednost jinému pivu.

Trend v posledních letech je takový, že ubývá pivařů, kteří chodí do restaurace, ve srovnání s těmi, kteří si kupují pivo domů. Pociťují to i minipivovary?
To úplně nedokážu posoudit, zkušenosti z našeho pivovaru jsou navíc krátké. Spíš si myslím, že tento trend minipivovary zásadně nepociťují. V součtu mají výstav zhruba do tří procent, přitom ten ohromný boom minipivovarů pořád ještě neskončil, i když už jich je kolem čtyř stovek. U nás platí, jak už jsem říkal, že teď v létě, kdy se griluje, si hodně lidí bere soudky domů, což je ovšem sezonní záležitost.

Pokud připustíme, že v posledních letech vyhnaly z hospod lidi regulační zásahy státu v podobě protikuřáckého zákona a EET, jakou roli to mohlo hrát?
I to mohu posoudit jen obtížně. U nás se nikdy nekouřilo, kuřáci chodili ven ještě předtím, než protikuřácký zákon začal platit. K nám přitom vždycky kuřáci chodili, někteří mi přímo řekli, že díky tomu, že se u nás nekouří, vykouří daleko míň cigaret. I oni si přínos nekuřáckého prostředí pochvalují.

Dá se udělat něco proto, aby se lidi do hospod vrátili?
Lidi do hospod a restaurací nevrátí popelníky na stolech, zrušení protikuřáckého zákona. Hospodu dělá samozřejmě pivo, ale současně také prostředí. K nám chodí lidi rádi na pivo, určitě je to i z těchto důvodů. Když se lidé cítí v hospodě příjemně, tak se tam budou vracet.

Autor: Jiří Jíra

4.8.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Seřizovači 19 500 Kč

Seřizovači a obsluha ostatních obráběcích strojů (kromě dřevoobráběcích) SEŘIZOVAČ/KA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19500 kč, mzda max. 222000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Výučení ve strojírenském oboru; manuální zručnost, pracovitost, spolehlivost, samostatnost. Praxe ve seřizování strojů výhodou. Pravidelné zkoušky na alkohol., Závodní stravování, 5 týdnů dovolené., V případě zájmu kontaktujte personální oddělení: eva.kadlecova@tokoz.cz nebo volejte na tel. číslo: 566 802 612, 724 632 612, osobně 7,00-9,00 hod.. Pracoviště: Tokoz, a.s., Santiniho, č.p. 20, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Eva Kadlecová, +420 566 802 612.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 16 000 Kč

Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu pomocník seřizovače. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: základní obsluha vstřikolisů, pomoc při opravě a čištění vstřikolisů, kontrola vstřikolisů, příspěvek na stravování, 5 týdnů dovolené, první kontakt telefonicky 8,00-14,00 nebo e-mailem. Pracoviště: Plastia s.r.o. - provoz nové veselí, Žďárská, č.p. 313, 592 14 Nové Veselí. Informace: Martina Kmentová, +420 608 101 190.

Výroba - Výroba Montážní dělník 20 000 Kč

Montážní dělníci výrobků z kombinovaných materiálů montážní dělník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Do našeho výrobního závodu ve Velkém Meziříčí přijmeme pracovníky do výroby. Jedná se o zajímavou a různorodou práci v zakázkové výrobě nástaveb přívěsných vozíků. Práce je vhodná spíše pro muže.. Pracoviště: Eurowagon, s.r.o., Průmyslová, č.p. 2086, 594 01 Velké Meziříčí. Informace: Antonín Šedo, .

Výroba - Výroba Obsluha strojů 18 000 Kč

Obsluha zařízení ve slévárenství (taviči, slévači) tavič - operátor - metalurg. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 28000 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 5.9.2018 v 9,00 hod. ve velké zasedací místnoti ÚP ČR , KoP Žďár nad Sázavou, 4. patro, Požadavky: středoškolské vzdělání, práce na PC, dobrý zdravotní stav (rizikové pracoviště), 3 směnný provoz, Popis práce: vedení tavby na EOP, LF/VD+VOD, týden dovolené navíc, závodní stravování, penzijní přípojištění. Pracoviště: Žďas, a. s., Strojírenská, č.p. 675, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Nikola Filipová, +420 607 015 667.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Ve Žďáře hledají nové sekáče trávníků, zakázku rozdělili napůl

Videosouhrn 17. srpna 2018

Surovec s kočárkem a 17 ukradených kol za měsíc: prohlédněte si videa dne

Třetí liga: Oba zástupce čeká daleká cesta

Velké Meziříčí, Nové Město na Moravě – Velmi těžký a hratelný soupeř. To jsou vhodné přívlastky pro protivníky zástupců z Vysočiny. Nováček z Nového Města na Moravě se ve třetím kole Fortuna MSFL představí dnes na půdě exdruholigového Frýdku-Místku, fotbalisty Velkého Meziříčí zavede cesta do Uherského Brodu.

Nedělní odpoledne nabídne dvě derby

Vysočina – Dvě derby nabídne třetí kolo divize D, obě mají výkop v neděli o půl páté. Polenský Slavoj přivítá rivala ze Žďáru nad Sázavou, ždírecký Tatran bude hostit Velkou Bíteš. Jako první vstoupí do bojů však fotbalisté Staré Říše, kteří se představí na hřišti posledního týmu tabulky, Nových Sadů.

OBRAZEM: Lesy ničí kůrovec, vytěžené dříví nikdo nechce

Vysočina – Kůrovcová kalamita se neustále stupňuje, od roku 2015 je rok co rok napadeného dřeva zhruba třikrát více. Letošek bude na Vysočině zřejmě vůbec nejkritičtější dosud.

Kraj školí mladé v první pomoci

Vysočina – Téměř každý školák a středoškolák v kraji dvakrát za svou školní docházku absolvuje kurz první pomoci. „Na zajištění profesionálního školení spolupracuje Kraj Vysočina se středními zdravotnickými školami, s krajskou záchrankou a oblastními spolky Českého červeného kříže,“ objasnil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný (ČSSD).

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT