„Současná oprava je zaměřena na ocelovou nosnou konstrukci, na které se již negativně projevilo působení času a zvyšující se zatížení železničním provozem,“ sdělila důvod oprav tisková mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Dle předpokladů by oprava mostu měla být dokončena k letošnímu 30. listopadu. Cestující se nemusí obávat. Vlaková doprava už omezena nebude. „Pouze část prací musela být provedena za nepřetržité výluky, která byla ukončena 28. července,“ doplnila Šubová.

Ilustrační foto.
Čas z kostelních hodin ve Vyskytné místní nezjistí

Kamenný obloukový viadukt stojí v krajském městě nad řekou Jihlavou už od roku 1887. „Původní ocelová nosná konstrukce v osmém otvoru byla na začátku 70. let 20 století vyměněna za novou,“ poznamenala Šubová. Tu teď právě opravují dělníci.

„V rámci opravných prací bude na ocelové konstrukci proveden nový nátěr, který zajistí její protikorozní ochranu. Zároveň se odstraní drobné závady na přímém upevnění železničního svršku. Dožilé a opotřebované prvky upevnění kolejnic se nahradí novými,“ vyjmenovala opravy mostu Šubová. Vedení Správy železniční dopravní cesty předpokládá, že náklady na opravu by neměly přesáhnou částku pět milionu korun.

Ilustrační foto
Řidiče autobusu udeřil v opilosti pěstí do hlavy