Hudební produkce všeho druhu od čtvrtka nabídne další ročník festivalu Sázavafest ve Světlé nad Sázavou, který potrvá až do sobotní noci. „Ráda bych pozvala hlavně na čtvrteční program, kde vystupuje kapela Kryštof, což je jedna z hlavních hvězd letošního Sázavafestu, a potom také na sobotu, kdy bude u nás vystupovat Karel Gott,“ informovala tisková mluvčí festivalu Andrea Zdarsová.

Letní divadelní projekty. Herec Jakub Škrdla.
Režisér: Je to takový dlouhý mejdan, na jehož konci je divadelní tvar

Nově akce ve Světlé nad Sázavou nabídne všechno bezkontaktní včetně bezkontaktního parkování. „Vyberete si volné místo, zvolíte délku parkování a koupíte si lístek, který se poté zobrazí jak v historii plateb, tak na úvodní obrazovce aplikace. Při prvním použití je uživatel požádán o registraci platební karty a následně je přesměrován na zabezpečenou bránu ČSOB, kde provede vratnou inicializační platbu ve výši 1 Kč,“ popsal postup ředitel Strategických partnerství ČSOB Jan Kubíček. Účastníci festivalu mohou zaplatit kartou také při cestě vlakem Českých drah.

Telč se dočká prázdnin

Bohatý nejen hudební program v pátek zahájí také Prázdniny v Telči. „Návštěvníci se mohou těšit na koncerty Hradišťanu, Lenky Filipové, Václava Neckáře, Vlasty Redla, Vladimíra Mišíka, Michala Prokopa a několika desítek dalších interpretů,“ přiblížil plánované koncerty mluvčí akce Vojtěch Kolář. Hlavní hvězdou letos bude známý písničkář Glen Hansard. Prázdniny v Telči potrvají celkem sedmnáct dnů a před diváky vystoupí téměř stovka umělců.

Ve stejný den začne také na třebíčském koupališti dvoudenní Polanka fest. „Už minulý rok jsme se rozšířili také do parku u koupaliště a letos k tomu přidáváme také hokejbalové hřiště, kde bude dj stan. Co se týče samotného programu, tak hlavními hvězdami jsou letos Chinaski, Mig 21 a Mandrage,“ přilákala návštěvníky na novinky Monika Freibergová ze společnosti Yashica.

V srpnu hlavně folk a vážná hudba

Pro milovníky folkové muziky připravují pořadatelé v Náměšti nad Oslavou další ročník Folkových prázdnin na zdejším zámku. Akci v sobotu 28. července zahájí finská instrumentální skupina, další dny v Náměšti vystoupí například Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, Robert Křesťan a Druhá tráva či Spiritual Kvintet. Folkové prázdniny nabídnou program až do 4. srpna.

Anna Polívková a Michal Kutiš
Nedělní zahradní slavnost opanují loutková divadla

Na vážnou hudbu i na koncert Tomáše Kluse Symphonic láká 20. Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského. Ten se uskuteční od 4. do 18. srpna na několika místech. Koncerty oživí například zahrady zámků Jaroměřice nad Rokytnou a Valče, nádvoří zámku Dukovan či pivovar v Dalešicích.

K závěru letních prázdnin se pak sjedou všichni trampové do Hanesova Mlýna u Štoků, kde se po dva dny uskuteční Trampský širák. Ten má letos v hlavní nabídce Jaromíra Nohavicu a Nezmary.

Čeřínek Fest nabídl opět po roce bohatý program.
Obrazem: Hudební festival na Čeřínku přilákal tisíce fanoušků