Peníze klub získal díky únorové aukci dresů ve speciálních barvách. Hráči v nich odehráli několik zápasů na přelomu roku. „Fanoušci i talentovaní hráči k nám přicházejí z celého kraje,“ vysvětlil jednatel klubu Bedřich Ščerban, proč klub rozdělil polovinu z celkového výtěžku aukce do všech okresů kraje.

Jednotlivé nemocnice už vědí, jak peníze využijí. Nemocnice Třebíč za ně nakoupí polohovací lůžka, v Novém Města na Moravě přispěje tato částka na pořízení operační věže pro urologické vyšetření. V pelhřimovské nemocnici mohou díky daru zakoupit oxymetr pro chirurgickou jednotku intenzivní péče, Havlíčkův Brod pořídí diagnostickou metodu pro dětské pacienty ambulance klinické psychologie a v Nemocnici Jihlava bude nová myčka nádobí na hematologii.

Ilustrační foto.
Odpadky z přírody opět vysbírají dobrovolníci

„Dukla Jihlava se zapojuje do charitativních akcí,“ připomněl Ščerban. Hráči mezi sebou v období Vánoc vybírají peníze a pak navštíví jihlavskou nemocnici. Letos se klub zapojil také do akce Ježíškova vnoučata a díky spolupráci s partnerem extraligy se podařilo získat téměř sto tisíc pro pomoc Barunce s dětskou mozkovou obrnou.