Ze 1 200 žádostí o dotace dostalo podporu jen 50. Policie kvůli rozdělování dotací drží ve vazbě šéfa Fotbalové asociace ČR Miroslava Peltu a dnes už bývalou náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou. Podezírá je, že s dotacemi manipulovali.

„Ať raději dotace nejsou a neživí se na nich rozdělovači peněz. Ať nám místo dotací přidají peníze do rozpočtu, v obcích a městech jsou peníze daleko víc pod veřejnou kontrolou,“ volá Měrka.

Za stavbu tělocvičny u Základní školy Komenského v Náměšti nad Oslavou město zaplatí 13 a půl milionu korun. Zatím jsou vedle školní budovy vidět hotové základy, budova by měla být kompletně hotová v dubnu příštího roku. Sportovní sál bude se školou propojený.

Podle starosty škola tělocvičnu nezbytně potřebuje. „Je to pro nás dost peněz, tělocvična ale škole chybí. Je tam jen malý sportovní sálek, který absolutně nestačí,“ řekl.

Nový sportovní sál v centru města bude po dokončení sloužit i veřejnosti, využívat jej budou i děti z nedalekého Domu dětí a mládeže.

Ke stopadesátinám dostane básník Březina opravený dům
OBRAZEM: Ke stopadesátinám dostane básník Březina opravený dům