Na malé i velké tady čeká řada zajímavých stánků s hračkami, ale i tvořivé dílničky, kolotoč nebo loutkové divadlo, do něhož se zapojily samy děti.

Někteří návštěvníci na kamenický zámek míří i z jiných krajů. „Letos jsem tady s rodinou poprvé a moc se mi tu líbí. Je tu spousta krásných stánků,“ usmála se Květa Volavková ze Soběslavi.

Ilustrační foto.
Onšovští senioři jedou Tour de France. Zatím jsou ve vedení

Hlavní výhodou Hračkobraní je i fakt, že si děti odnesou domů kromě skvělých zážitků i vlastnoručně vyrobenou hračku. „Pro děti je to nádherná akce, protože si i samy mohou vyzkoušet vyrobit nějakou hračku. Obě moje pravnučky jsou tady strašně spokojené,“ ocenila Volavková

Prodejci hraček do Kamenice jezdí pravidelně. „Jsem tady už poosmé a o naše hračky je poměrně slušný zájem,“ pochvaloval si Stanislav Drašnar z Nového Hrádku, který na nádvoří zámku prodával dřevěné kostičky.

Jím nabízenou stavebnici si mohli malí i velcí návštěvníci festivalu vyzkoušet na vlastní kůži. „Naše hračky obsahují až 47 stavebnicových prvků, takže je to variabilnější a děti díky nim mohou rozvíjet svoji kreativitu a fantazii,“ sdělil Drašnar.

Jedním z hlavních rysů Hračkobraní je fakt, že nabízené výrobky jsou pouze z přírodních materiálů. „Je to strojová výroba s ručním dobrušováním. Kostky jsou bez povrchové úpravy, naprosto přírodní a zcela nezávadné,“ prozradil prodejce.

Ilustrační foto.
Obchvat Sedliště nevznikne, jeho průtah se ale opraví

Dřevěné hračky jsou určené pro děti do tří let, ale i pro dospělé. „Berou to do školek, do škol, ale i do domovů důchodců, protože senioři na tom cvičí jemnou motoriku,“ nastínil široké využití dřevěné stavebnice Drašnar.

Jana Kudrhaltová