„Silnice Telč – Studnice má značné nedostatky v podobě trhlin, výtluků a olamování okrajů. Vyměněny budou všechny konstrukční vrstvy,“ zdůvodnila opravu tisková mluvčí Kraje Vysočina Eva Neuwirthová.

Objízdná trasa pro osobní auta a veřejnou linkovou dopravu vede z Telče přes Vanůvek, Doupě a Třeštici, poté na křižovatce se motoristé napojí na silnici druhé třídy s označením 406. „Délka této objížďky je devět kilometrů,“ dodal Jiří Sokol z firmy Skanska.

Vozidla nad 7,5 tuny jezdí z Telče směrem na krajské město přes Urbanov, Nevcehli, Pavlov a Třešť. „Tato objízdná trasa je dlouhá 24 kilometrů,“ uvedl Sokol. Silnice mezi Telčí a Studnicemi bude opět průjezdná 31. října, kdy skončí i objízdné trasy.

Ilustrační foto.
Kriminalita na Vysočině i nadále klesá

Řidičům jedoucím z Telče přes Třešť do krajského města bude cestu s začátkem srpna komplikovat další dopravní omezení.

„V pondělí 6. srpna začne částečná uzavírka silnice od třešťské hasičárny k železničnímu přejezdu za Třeští ve směru na Jezdovice. Do 13. srpna tam budou provoz řídit semafory. Od 14. do 16. srpna bude úsek zcela neprůjezdný a poté od 17. do 26. srpna bude v Třešti kompletně uzavřena křižovatka na Stonařov,“ sdělil předběžný harmonogram rekonstrukce silnice starosta Třeště Vladislav Hynk.

Zatáčka směrem od Třeště na Kostelec u masny vynáší. Už několik řidičů to odneslo tím, že skončilo v lepším případě ve škarpě. Nyní je tam dočasně upravená rychlost na 50 kilometrů v hodině. Do budoucna se zde plánuje kruhový objezd.
U Kostelce se začne stavět, vznikne tam kruhový objezd