Napodobit jí mohou i dívky z Vysočiny, casting zavítá to jihlavského City Parku v pondělí 13. září ve tři hodiny odpoledne. „Do soutěže se mohou přihlásit slečny ve věku 13 až 21 let s výškou nad 170 cm a mladí muži ve věku 15 až 23 let s výškou nad 183 cm,“ uvedla Sylvia Krajčírová.

Všichni účastníci castingu absolvují vstupní pohovor se zástupci agentury Elite a také získají dárky od partnerů projektu. Navíc budou zařazení do slosování o vlasovou kosmetiku, vlasový styling, dekorativní kosmetiku a předplatné časopisu. „Schwarzkopf odborníci poradí, jak se starat o vlasy a zástupci značky Rowenta předvedou, jak si lehce a rychle upravit vlasy na každou příležitost s maximální péčí pro zachování jejich zdraví,“ poodhalila Krajčírová.

Podzimní počasí. Ilustrační foto
O víkendu si na Vysočině užijeme babí léto. Pršet nebude

Mladé dívky i chlapci se před zraky rodičů, kamarádů či náhodných kolemjdoucích už nefotí. „Pokud uvidíme potenciál, kontaktujeme rodiče a ti nám poté posílají spolu se souhlasem GDPR i fotografie. Na jejich základě pak dívky případně postupují dál,“ vysvětlil již dříve Jiří Zalabák, producent soutěže Schwarzkopf Elite Model Look pro Česko a Slovensko. Problém je totiž v GDPR. „Většina mladých účastnic chodí bez rodičů a tak jsme trochu svázáni zákonem. I náš dotazník je osekaný,“ potvrdil Zalabák.

Elite Model Look už od svého vzniku v roce 1983 vyhledává nové talenty po celém světě. Byli mezi nimi třeba i Cindy Crawford nebo Gisele Bündchen. „Objemem, kvalitou a profesionálním přístupem je dnes tato soutěž největší a nejprestižnější svého druhu na světě. Koná se ve více než 30 zemích světa a každoročně se do ní přihlásí desetitisíce začínajících modelek a modelů,“ uzavřel Zalabák.