„Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty celkem 96 studentů z 24 středních škol celé České republiky. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté," upřesnil za pořadatele Lukáš Klapil.

V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem, který obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy.

„V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 000 korun, odměna za druhé místo je šest tisíc korun a za třetí místo čtyři tisíce korun. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je pět tisíc korun," dodal Klapil.

Odborným garantem soutěže a předsedou poroty je Mistr kuchař a medailista z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimír Picka. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.