VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ve Slávii vařili podle receptů čtenářů Deníku

Pelhřimov – Pohodová atmosféra panovala ve čtvrtek u stolu v pelhřimovském Hotelu Slávie, kde šestice porotců hodnotila finálovou pětici jídel podle receptů, které čtenáři zaslali do soutěže o nejlepší masový pokrm.

1.3.2012
SDÍLEJ:

V pelhřimovském Hotelu Slávie ve čtvrtek vařili podle receptů čtenářů Deníku.Foto: Deník/Libor Plíhal

K tabuli zasedli novinář a spisovatel Jan Šmíd, ředitel obchodu pivovaru Poutník Jiří Vacek, ultramaratonec Miloš Škorpil, tajemník pelhřimovské radnice Jan Machyán, ředitel městských kulturních zařízení Martin Ecler a režisér rynáreckých ochotníků Miroslav Kumžák.

I když někteří pánové nepřišli s prázdnými žaludky, s chutí se pustili i do pěti připravených chodů. „Když nebudeme muset zdolat půlku krávy, tak snad všechno, co nám naservírují, i sníme,“ zažertoval po prvním chodu Ecler.

Odkud je to kuře?

A co se podávalo jako první? Rynárecký pikantní pivní guláš od Jiřího Mudry, po něm následovalo Sváteční voňavé vepřové od Jaroslavy Oumarové, Vepřové kotlety podle Ládíka od Ireny Černíkové, Pečené kuře se šalvějí Olgy Kubešové a menu uzavřela Vepřová panenka s ořechy a medem Dany Čápové.

Porotci ale nevěděli, kdo recept zaslal, hodnotili jen podle čísel. Pánové se své úlohy zhostili nejen s humorem, ale i svědomitě a během jídla si pečlivě dělali poznámky, uvážlivě bodovali jednotlivé pokrmy. Také se zajímali o původ masa, ze kterého se vařilo.

„Odkud pochází to kuře?“ tázal se Jan Šmíd při čtvrtém chodu šéfkuchařky Hotelu Slávie Ivany Šlechtové. „Je od místního řezníka, kterému plně důvěřuji. Bereme od něj veškeré maso,“ odpověděla šéfkuchařka Ivana Šlechtová, která jídla se svým týmem připravovala.

Porotci se vzájemně shodli na jedné věci – jídlo je nejkrásnější, když vzniká. Vzápětí pánové prozradili, že sami dokáží jídlo nejenom konzumovat, ale i uvařit.

„Já dokonce i peču, s přehledem zvládnu třeba bábovku“ pochlubil se Jiří Vacek. Mezi porotci padla i nabídka, že by si po vydatném obědě mohli jít zatrénovat s ultramaratoncem Škorpilem.

Tu ale přítomní nevyužili. Raději zvolili relaxaci u šálku kávy a sladké nesoutěžní tečky v podobě bramborových placek s povidly a mákem. Pětici finálových jídel měli včera možnost ochutnat i běžní strávníci, kteří do Slávie přišli na oběd. Pan Jiří si z menu vybral Rynárecký pikantní pivní guláš.

„Pro guláše mám velkou slabost. Už jsem jich hodně ochutnal a myslím, že poznám dobrý a špatný guláš a tenhle rozhodně patřil k těm lepším,“ pochvaloval si Jiří nad dočista vyjedeným talířem.

Autor: Nela Kyselová

1.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Elektrotechnici a technici energetici 25 000 Kč

Ostatní technici elektronici TECHNIK (ELEKTRO SLABOPROUD) - celá ČR. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 50000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Instalace, údržba a servis systémů (EZS, EPS, CCTV, STC, STA). řP. SK b., VYHL. 50/78 sB., technické myšlení, ochota pracovat v terénu, flexibilita., Prémie, nadstandardní benefity., První kontakt emailem nebo telefonicky 8,00 - 16,00.. Pracoviště: Falco computer, s.r.o., Pod Hradbami, č.p. 2003, 594 01 Velké Meziříčí. Informace: Tomáš Buráň, +420 773 745 061.

Výroba - Výroba Seřizovači 18 500 Kč

Seřizovači a obsluha konvenčních fréz frézař. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18500 kč, mzda max. 28000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Požadavky: vyučen, praxe 2 roky, 3 směnný provoz, Popis práce: obsluha a práce na jednotlivých typech fréz ve strojírenském provozu firmy, týden dovolené navíc, závodní stravování, penzijní přípojištění, v případě zájmu volejte p. Škorpíková Jitka, tel.: 566 642 401, e-mail: jitka.skorpikova@zdas.cz. Pracoviště: Žďas, a. s., Strojírenská, č.p. 675, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Jitka Škorpíková, +420 601 131 533.

Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Specialista financí 20 000 Kč

Ostatní odborní pracovníci v oblasti účetnictví a ekonomiky ÚČETNÍ - EKONOM. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Pracovní činnost: - vedení účetnictví a mzdové evidence, Požadavky: - vzdělání v oboru, praxe alespoň 5 let, znalost účetního progeramu POHODA + PAMICA výhodou., Benefity - stravenky, přísp. na životní pojištění. Pracoviště: Ls mont s.r.o., Jamská, č.p. 2486, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Libor Skryja, +420 605 986 265.

Výroba - Výroba Manipulační dělníci ve výrobě 16 000 Kč

Slévači SLÉVAČ/KA. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Výučení ve strojírenském oboru; manuální zručnost, pracovitost, spolehlivost, samostatnost. Praxe ve seřizování strojů výhodou. Pravidelné zkoušky na alkohol., Závodní stravování, 5 týdnů dovolené., V případě zájmu kontaktujte personální oddělení: eva.kadlecova@tokoz.cz nebo volejte na tel. číslo: 566 802 612, 724 632 612, osobně 7,00-9,00 hod.. Pracoviště: Tokoz, a.s., Santiniho, č.p. 20, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Eva Kadlecová, +420 566 802 612.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Muž ani po výzvách nenastoupil do vězení

Ilustrační foto

Ve Žďáře hledají nové sekáče trávníků, zakázku rozdělili napůl

Surovec s kočárkem a 17 ukradených kol za měsíc: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 17. srpna 2018.

Třetí liga: Oba zástupce čeká daleká cesta

Velké Meziříčí, Nové Město na Moravě – Velmi těžký a hratelný soupeř. To jsou vhodné přívlastky pro protivníky zástupců z Vysočiny. Nováček z Nového Města na Moravě se ve třetím kole Fortuna MSFL představí dnes na půdě exdruholigového Frýdku-Místku, fotbalisty Velkého Meziříčí zavede cesta do Uherského Brodu.

Nedělní odpoledne nabídne dvě derby

Vysočina – Dvě derby nabídne třetí kolo divize D, obě mají výkop v neděli o půl páté. Polenský Slavoj přivítá rivala ze Žďáru nad Sázavou, ždírecký Tatran bude hostit Velkou Bíteš. Jako první vstoupí do bojů však fotbalisté Staré Říše, kteří se představí na hřišti posledního týmu tabulky, Nových Sadů.

OBRAZEM: Lesy ničí kůrovec, vytěžené dříví nikdo nechce

Vysočina – Kůrovcová kalamita se neustále stupňuje, od roku 2015 je rok co rok napadeného dřeva zhruba třikrát více. Letošek bude na Vysočině zřejmě vůbec nejkritičtější dosud.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT