VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Ve Slávii vařili podle receptů čtenářů Deníku

Pelhřimov – Pohodová atmosféra panovala ve čtvrtek u stolu v pelhřimovském Hotelu Slávie, kde šestice porotců hodnotila finálovou pětici jídel podle receptů, které čtenáři zaslali do soutěže o nejlepší masový pokrm.

1.3.2012
SDÍLEJ:

V pelhřimovském Hotelu Slávie ve čtvrtek vařili podle receptů čtenářů Deníku.Foto: Deník/Libor Plíhal

K tabuli zasedli novinář a spisovatel Jan Šmíd, ředitel obchodu pivovaru Poutník Jiří Vacek, ultramaratonec Miloš Škorpil, tajemník pelhřimovské radnice Jan Machyán, ředitel městských kulturních zařízení Martin Ecler a režisér rynáreckých ochotníků Miroslav Kumžák.

I když někteří pánové nepřišli s prázdnými žaludky, s chutí se pustili i do pěti připravených chodů. „Když nebudeme muset zdolat půlku krávy, tak snad všechno, co nám naservírují, i sníme,“ zažertoval po prvním chodu Ecler.

Odkud je to kuře?

A co se podávalo jako první? Rynárecký pikantní pivní guláš od Jiřího Mudry, po něm následovalo Sváteční voňavé vepřové od Jaroslavy Oumarové, Vepřové kotlety podle Ládíka od Ireny Černíkové, Pečené kuře se šalvějí Olgy Kubešové a menu uzavřela Vepřová panenka s ořechy a medem Dany Čápové.

Porotci ale nevěděli, kdo recept zaslal, hodnotili jen podle čísel. Pánové se své úlohy zhostili nejen s humorem, ale i svědomitě a během jídla si pečlivě dělali poznámky, uvážlivě bodovali jednotlivé pokrmy. Také se zajímali o původ masa, ze kterého se vařilo.

„Odkud pochází to kuře?“ tázal se Jan Šmíd při čtvrtém chodu šéfkuchařky Hotelu Slávie Ivany Šlechtové. „Je od místního řezníka, kterému plně důvěřuji. Bereme od něj veškeré maso,“ odpověděla šéfkuchařka Ivana Šlechtová, která jídla se svým týmem připravovala.

Porotci se vzájemně shodli na jedné věci – jídlo je nejkrásnější, když vzniká. Vzápětí pánové prozradili, že sami dokáží jídlo nejenom konzumovat, ale i uvařit.

„Já dokonce i peču, s přehledem zvládnu třeba bábovku“ pochlubil se Jiří Vacek. Mezi porotci padla i nabídka, že by si po vydatném obědě mohli jít zatrénovat s ultramaratoncem Škorpilem.

Tu ale přítomní nevyužili. Raději zvolili relaxaci u šálku kávy a sladké nesoutěžní tečky v podobě bramborových placek s povidly a mákem. Pětici finálových jídel měli včera možnost ochutnat i běžní strávníci, kteří do Slávie přišli na oběd. Pan Jiří si z menu vybral Rynárecký pikantní pivní guláš.

„Pro guláše mám velkou slabost. Už jsem jich hodně ochutnal a myslím, že poznám dobrý a špatný guláš a tenhle rozhodně patřil k těm lepším,“ pochvaloval si Jiří nad dočista vyjedeným talířem.

Autor: Nela Kyselová

1.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Stavebnictví - Stavebnictví Betonáři, železobetonáři 20 000 Kč Betonáři, železobetonáři a příbuzní pracovníci železobetonář. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 9. Poznámka: pracovní poměr bude uzavírán nejprve na 2 roky, dále pak opět na dobu určitou, při oboustranné spokojenosti i na dobu neurčitou, chuť do práce a rovněž chuť učit se novým věcem, praxi ani vyučení v oboru nevyžadujeme, vše vás zaučíme po nástupu do zaměstnání, první kontakt e-mailem. Pracoviště: Žďár nad sázavou, brněnská 126/38 s činností v rámci čr, Brněnská, č.p. 126, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Květa Štěpánková, +420 566 697 161. Výroba - Výroba Montážní dělník 15 000 Kč Montážní dělníci mechanických zařízení Montážní dělník/ce. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: Náplň práce: montáž kompletů nábytkového kování z komponentů z plastu a kovů, provádění samokontroly, výroba kontrolních vzorků, hlášení závad, udržování pořádku na pracovišti, Požadavky: min. základní vzdělání, schopnost pracovat ve třísměnném provozu, zkušenosti z výrobní společnosti výhodou, pečlivost, přesnost, flexibilita, 5 týdnů dovolené, roční finanční bonus, příspěvek na stravování, bezplatné jazykové vzdělávání, příspěvek na dopravu, sportovní a kulturní akce pro zaměstnance, První kontakt telefonicky 8,00 - 9,00 nebo emailem. Pracoviště: Hettich čr k.s., Jihlavská, č.p. 2190, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Renata Bartošíková, +420 566 692 189. Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 20 000 Kč Číšníci a servírky ČÍŠNÍK/SERVÍRKA. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: První kontakt telefonicky. Pracoviště: Wrapcarcentrum s.r.o. - restaurace pandora, Třebíčská, č.p. 2212, 594 01 Velké Meziříčí. Informace: Pavel Nováček, +420 605 292 318. Stavebnictví - Stavebnictví Stavební a provozní elektrikáři 14 900 Kč Stavební a provozní elektrikáři STAVEBNÍ A PROVOZNÍ ELEKTRIKÁŘ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč, mzda max. 35000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Vzdělání v oblasti elektro/výhodou ne podmínkou vyhláška č.50/78 Sb./, ŘP: B, zručnost, samostatnost, flexibilita, učenlivost , NABÍZÍME: práce na HPP + odměny dle výkonu, profesní růst a školení v oboru, zázemí prosperující firmy. , upřednostňujeme emailový kontakt. Pracoviště: Elmont-invest s.r.o. - pracoviště žďár n.s., Jihlavská, č.p. 2523, 591 01 Žďár nad Sázavou 1. Informace: Kateřina Papáčková, +420 730 150 208.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbalisté rezervy Bystřice (v modrém) vyfasovali na hřišti lídra tabulky z Hamrů nad Sázavou jasnou porážku 0:4.

Střídající Patrik Bajer šokoval Rozsochy

Videosouhrn 22. října 2018

Rvačka před bowlingem a velká oprava lipenského expresu: zhlédněte videa dne

Vandal přes noc poškrábal zaparkovanou fabii

Bystřice nad Pernštejnem - Po dosud neznámém vandalovi, který poškrábal lak na osobním automobilu Škoda Fabia, pátrají policisté z obvodního oddělení v Bystřici nad Pernštejnem.

ANKETA: Kteří hokejisté by teď hráli za Československo?

Zahrajte si na hokejového trenéra. Deník v souvislosti se stoletým výročím vzniku Československa připravil mimořádnou anketu. Jak by nyní vypadal společný tým, který by tvořili hráči obou zemí? 

ANKETA: Kteří fotbalisté by teď hráli za Československo?

Zahrajte si na fotbalového trenéra. Deník v souvislosti se stoletým výročím vzniku Československa připravil mimořádnou anketu. Jak by nyní vypadal společný tým, který by tvořili hráči obou zemí? 

OBRAZEM: Děti přišly do školy v barvách státní vlajky

Polnička - Do školky v modré barvě, mladší žáci v červené a starší v bílé barvě. Tak přišli do školky a školy děti i učitelé z Polničky. A pak také na hřišti díky svému oblečení vytvořili pomyslnou státní vlajku.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT