Degustační soutěž domácích výrobců piva 2018

Akce již skončila

V SOBOTU 16. ČERVNA VÁS ZVEME DO ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU, KDE SE USKUTEČNÍ 4. ROČNÍK SOUTĚŽE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ PIVA.PRO TENTO ROČNÍK VYHLAŠUJEME NÁSLEDUJÍCÍ KATEGORIE:

1. Český světlý ležák (11,0 – 14,0% EPM, 4,0 – 6,0% alk.)
Czech Premium Lager
Kategorie je součástí ligové soutěže Cechu domácích pivovarníků – Liga českého ležáku. Pokud jste účastníky ligy, budou vaše body započítány do celkového hodnocení ligy, pokud účastníky nejste, můžete v této kategorii soutěžit také. Pivo by mělo být uvařené z českých surovin, nebo surovin českého typu. Spodně kvašené, dozrávané za nízkých teplot. 

2. American IPA (14,0 – 17,0% EPM, 5,5 – 7,5% alk.)
Myslíte si, že umíte uvařit dokonalou American IPA ? Tak právě pro vás je určena tato kategorie. Netřeba ji dlouze popisovat. S karamelovým sladem se držte na uzdě, max do 5% a použijte aromatické odrůdy chmele, které favorizujete ve vašich IPA. Kvašení by mělo být vedeno na obvyklých kvasných kmenech. 

3. Pšeničné pivo bavorského typu (11,0 - 13,0% EPM, 4,0 – 6,0% alk.)
Weissbier
Osvěžující pivo s vysokým podílem pšeničného sladu, kvašené na originálních bavorských kmenech pro pšeničná piva. Vyloženě letní kategorie určená pro začátečníky i matadory ve vaření pšeničných piv. 

4. English Porter (10,0 – 13,0% EPM, 4 – 5,5% alk.)
Zkuste uvařit originální anglický Porter. Degustátoři po vás chtějí tmavé pivo anglického typu, které i přes to, že nemá vysoký obsah alkoholu, bude mít plnou a bohatou chuť, které docílíte použitím originálních anglických sladů, nebo jejich náhražkou. Dalším jejich požadavkem je použití britského kvasného kmene s nižším prokvašením a bohatou produkcí esterových vůní. Také doporučujeme použít chmelové odrůdy typické pro tento styl.

16. 6.  (09:00–22:00)
Žďár nad Sázavou
SDÍLEJ:

AKCE V OKOLÍ

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT