Předchozí
1 z 6
Další

Veronika Doskočilová se od psaní nedokázala odtrhnout. Výsledkem je první kniha

Kniha vznikala i s úpravami rok a půl. „Moc jsem si přála začít psát. Dlouho jsem o tom jenom mluvila, ale když už jsem se odhodlala, tak to bylo těch devět měsíců šílená jízda. Nedokázala jsem se od psaní odtrhnout. Psala jsem snad všude, kde to jen šlo. A pak přišly jen nadstavby, o kterých jsem tajně snila. Vydání knihy je pro mě tedy něco neuvěřitelného,“ vyznala se autorka.

FOTO 01Zdroj: Petr Moucha

Hlavními hrdiny knihy jsou staříci George a Paul. Prvně jmenovaný vnímá pobyt v domově jako prohru, zatímco Paul je optimista, jehož osud je spjatý i s předválečným Československem. Od té chvíle se Georgeovi naprosto nečekaně mění život. Kvůli historickým reáliím na pozadí příběhu trávila mladá autorka hodiny nad učebnicemi dějepisu a zeměpisu.

FOTO 02, autor Petr MouchaZdroj: Petr Moucha

Sen jí splnilo nakladatelství Lirego, které podporuje české nadané autory. Loni v prosinci s nimi podepsala smlouvu a 16. června se dočká vydání své prvotiny. Vůbec dostat text ze šuplíku až k vydání, je možná náročnější než samotné psaní. „Během psaní jsem si prošla pár tvůrčími krizemi, kdy jsem si říkala, že můj text stejně nikdo číst nebude. Když jsem se však srovnala, přišel další krok. Ukázat dílo někomu blízkému. Je to jako se před ním svléknout do naha,“ popsala s úsměvem Doskočilová.

FOTO 03, autor: Petr MouchaZdroj: Petr Moucha

Na otázku, proč by si její knihu měli čtenáři přečíst, odpovídá jednoduše. „Kniha se zabývá tématy, která se týkají každého z nás, a která každý z nás v určité fázi svého života řeší. Ať už jde o smrt, nemoc, lásku, očekávání bližních, touhu jít si za svým snem,“ uzavírá povídání Doskočilová.

FOTO 04,Zdroj: Archiv Veroniky Doskočilové

Knihu si lidé mohou pořídit ve všech velkých knihkupectvích a jde také objednat přímo na stránkách nakladatelství Lirego nebo v různých internetových obchodech. Běžná cena se pohybuje kolem 300 korun.

FOTO 5, autor: archiv Veroniky DoskočilovéZdroj: Archiv Veroniky Doskočilové

Veronika Doskočilová se v současné době živí zpracováním dotačních projektů a projektovým řízením. Věnuje se i copywritingu. Mezi její záliby patří běh, jízda na kole a čtení knížek. Jejím oblíbeným autorem je Anton Myrer a jeho knihy Poslední kabriolet nebo Jednou orel.

FOTO 6: autor: archiv Veroniky DoskočilovéZdroj: Archiv Veroniky Doskočilové