VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Obědy v bystřické kuchyni bude vařit pražská firma

BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM - Jídlo v bystřické velkovyvařovně bude vařit a pak i prodávat firma z Prahy. Město se totiž rozhodlo spojit se v provozování velkokapacitní kuchyně a jídelny se soukromou společností.

26.6.2007
SDÍLEJ:

Bystřická velkovyvařovna nemá odbyt.Foto: DENÍK/Lenka Mašová

To aby se snížila ztráta, kterou nedávno postavená moderní kuchyň, projektovaná až na produkci šesti tisíc jídel denně, vykazuje. Na základě mandátní smlouvy hodlá Bystřice spolupracovat s pražskou firmou GTH. Ta má velkovyvařovnu, která byla vybudována v roce 2004 pro výrobu až šesti tisíc jídel denně, dostat ze ztráty.

Kuchyň v současné době vaří jenom asi 900 obědů za den. „Nepodařilo se sehnat další odběratele, proto jsme museli rozhodnout, jak dál. Buď se smíříme se stávající situací a prodělkem, nebo vedení svěříme renomované firmě, se kterou budeme spolupracovat a tedy se i podílet na zisku,“ informoval místostarosta Josef Vojta s tím, že nakonec došlo na druhou možnost a ze tří oslovených společností vybrali pražskou GTH.

Od nového vedení velkovyvařovny si Bystřičtí slibují zvýšení počtu odebraných jídel. Díky tomu by si jídelna konečně vydělala na odpisy ve výši 2 miliony a 600 tisíc a více než půlmilionovou provozní ztrátu. Ke změně by mělo dojít od začátku dalšího školního roku, nejpozději však s novým kalendářním rokem. „Ceny obědů by se snad měnit neměly, a to jak pro školáky, tak i pro ostatní odběratele. Rovněž výběr ze tři jídel zůstane,“ přepokládá místostarosta.

Podrobnosti hodlají radní zakomponovat do mandátní smlouvy. Někteří strávníci se změn v řízení organizace neobávají. „Děti si pochvalují výběr ze tří jídel, pokud nepůjde cena obědů výrazně nahoru, je mi jedno, kdo jídelnu povede,“ vyjádřila se Pavla Stejskalová z Bystřice nad Pernštejnem.

Loni se bystřická velkovyvařovna změnila ze společnosti s ručením omezeným na příspěvkovou organizaci. Jinak by totiž město přišlo o příspěvky na jednotlivé žáky. Do té doby se v této souvislosti pracovalo s konceptem náhradního stravování, avšak daný stav již nebyl dlouhodobě udržitelný.

26.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Řidič při kontrole nadýchal dvě promile

Pravidelná akce Rodinného centra Srdíčko přilákala davy lidí.
7

OBRAZEM: Nakupující vzali burzu hraček a knih útokem

Ani bod! Florbalistům z Vysočiny se nevedlo

Vysočina – Absolutně nepodařený víkend prožili zástupci Vysočiny ve florbalové Národní lize – skupině Východ. V 10. kole se všechny čtyři mančafty představily na palubovkách svých soupeřů, odkud se shodně vrátily s prázdnou. Nejblíže k bodům byli hráči Havlíčkova Brodu, kteří ještě necelou minutu před koncem zápasu v Kloboukách drželi vedení. Jenže domácí se v úplném závěru gólově hned třikrát prosadili a Draci se domů vraceli bez bodu.

Provozovatelé lyžařských tras na Žďársku jsou na zimu nachystaní

Žďársko – Sněžení už netrpělivě vyhlížejí milovníci běžeckého lyžování i provozovatelé lyžařských tratí na Žďársku. Pro jezdce v bílé stopě je na letošní zimní sezonu již všechno připraveno, někde pro ně chystají i pár novinek.

Azylové domy bezdomovcům pomohou. Když budou chtít

Vysočina – Zima je pro bezdomovce i na Vysočině kritickým obdobím. Ti, kterým se nepodaří uchýlit do různých azylových domů, případně tam z vlastní vůle ani jít nechtějí, vyhledávají teplé kouty, kde se dá.

Táboru máme co vracet, říká Michal Konečný

Žďár nad Sázavou /ROZHOVOR/ – Jednu odvetu mají úspěšně za sebou, druhá se jim může podařit tuto sobotu. Hokejisté žďárských Plamenů se uplynulou sobotu před vlastními fanoušky pomstili Moravským Budějovicím za říjnový debakl 4:10 a výhrou 6:4 si upevnili třetí místo v tabulce. „Doma se nám v tomto ročníku daří, chceme se ale zlepšit také na hřištích soupeřů,“ vysvětluje kormidelník Žďáru Michal Konečný.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT