Do tradiční odborné degustace piv, která se konala v tamním Chmelařském institutu, a je prestižní záležitostí a svým rozsahem a významem patří mezi pět nejvýznamnějších degustačních soutěží v České republice, přihlásil hned šestici piv. Jednotlivá piva posuzovalo sto dvacet degustátorů, a to nejen vyhlášených odborníků na pivo a chmel, ale také zástupci z řad laické veřejnosti.

„Přihlásili jsme Rebel Nealko, Rebel Haškův C. K., Rebel Sváteční speciál, Rebel Tudor, Rebel Černý a Rebel Originál Premium," uvedl podsládek havlíčkobrodského pivovaru Rostislav Zagora.

Nejlepšího výsledku nakonec v Žatci dosáhl Rebel Sváteční speciál, který získal třetí místo v kategorii speciálních piv. „Jedná se o světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,2 %, které vaříme z českých sladů tradičním dvourmutovým způsobem. Ve srovnání s jinými pivy byl k tradičním českým chmelům přidán chmel vyšlechtěný z divokého kavkazského chmele, který dodává pivu vyšší hořkost a kořenité, až citrusové aroma," upřesnil Zagora.

Úspěch, který Rebel Sváteční speciál získal, tak opětovně potvrdil, že produkce Měšťanského pivovaru patří mezi nejlepší v republice.
„Ocenění našeho piva vnímáme jako úspěch všech, kteří se v našem pivovaru na výrobě tradičního českého piva v Havlíčkově Brodě podílejí," podotkla manažerka pivovaru Jana Kavalír.

Milan Pilař