„Zatím bude jezdit na dvou trasách a zastavovat i v těch nejmenších vesnicích. Zákazníci si budou mít možnost vybrat z několika druhů chleba, pečiva světlého i tmavého, sladkých kynutých i koblihových výrobků. Nabízet budeme také chlazené výrobky z vlastní cukrárenské výroby, zřejmě to budou ty nejoblíbenější větrníky, věnečky, špičky, ovocné řezy a další zákazníky vyhledávané zákusky," popsal majitel Pekařství Řečice Josef Částka.

Zatím dvě trasy

A kam všude pojízdná prodejna Pekařství Řečice vyrazí? První trasa se bude jezdit v pondělí, ve středu a v pátek, přičemž dodávka s pečivem pojede ve směru na Přibyslav, Polnou a pak přes Bohdalov zpět do Žďáru. Druhá trasa bude aktuální v úterý a ve čtvrtek, to se na pečivo a zákusky mohou těšit lidé z obcí ležících ve směru Ostrov nad Oslavou a dále na Křižanov, odtud pak prodejna zamíří přes Bobrovou zpět do Žďáru.

„Podrobná trasa pojízdné prodejny s přesnými časy bude zveřejněna na webových stránkách www.pekarstvirecice.cz a obyvatelé jednotlivých obcí, kde bude prodejna zastavovat, se toto dozví s předstihem z vysílání místního rozhlasu. To dojednávám se starosty, do 15. března by všechno mělo být dořešeno," řekl majitel Pekařství Řečice.

Cílem nové služby je nabídnout zejména lidem v malých vesnicích možnost si koupit čerstvé pečivo, aniž by na něj museli dlouho čekat. Podle Josefa Částky má systém rozvozu spočívat právě v přesném příjezdu prodejny na dané místo. „Aby zákazníci věděli, v kolik hodin si pro pečivo mohou zajít, protože v tu dobu tam prodejna určitě bude stát," vysvětlil Josef Částka.

Není vyloučeno, že v případě většího zájmu zákazníků by mohlo dojít k rozšíření rozvozových tras. „Vzhledem k tomu, že se nám už ozývají starostové obcí, kteří mají zájem na zajíždění pojízdné pekařské prodejny i do jejich vesnic, jsme ochotni trasy uzpůsobit požadavkům. Pokud bude ves v dosahu trasy, budeme se snažit zastavit a obyvatelům nákup v pojízdné prodejně umožnit," přiblížil Částka.

Další zajímavostí by měla být zpětná vazba mezi pekařstvím a zákazníky. Co se nakupujícím v pojízdné prodejně zamlouvá, co ne, či co by si tam ještě přáli. „Budeme vděčni za písemné ohlasy od občanů, kteří je buď mohou předat prodavači v pojízdné prodejně, anebo mohou napsat na e-mail na našich stránkách," dodal Josef Částka.