VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivovary se vyzbrojily speciály

Pelhřimovsko – Sládci z některých pivovarů na Pelhřimovsku se letos opět pustili do vaření velikonočních speciálů.

17.3.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Deník/Vlastimil Leška

Milovníci zlatavého moku se tak mohou těšit například na piva vícestupňová, postní či pivo vídeňského typu.

Želivský klášterní pivovar si pro své návštěvníky připravil šestnáctistupňové polotmavé postní pivo vídeňského typu. „Pivo tohoto typu vařím už třetím rokem a zatím je o něj zájem. Letos jsem chtěl tento velikonoční speciál změnit, ale po zralé úvaze jsem usoudil, že bude dobré, když ho ještě jeden rok zopakuji," přemítal sládek Želivského klášterního pivovaru Jiří Kratochvíl, kolikátou sezonu zmíněný speciál lidem nabízejí.

Prozradil také, že příští Velikonoce by lidé mohli ochutnat pivo silné jak chuťově, tak množstvím alkoholu, které je hutné a plné chuti. „Na příští rok přemýšlím o jiném pivu, ale ještě uvidíme, jaké budou obchodní výsledky letošního velikonočního speciálu. V příštím roce bych udělal také šestnáctku, ale bylo by to pivo stout," nalákal příznivce piva Jiří Kratochvíl. Velikonoční speciál v podobě tradičního čtrnáctistupňového piva uvedl na trh pelhřimovský pivovar Poutník už začátkem tohoto týdne.

„Velikonoční speciál je u nás k dostání už od úterka. Čtrnáctku, kterou děláme každý rok na Velikonoce a Vánoce, si lidé oblíbili," pochvaloval si referent prodeje pivovaru Jiří Vacek.

Ti, kteří o Velikonocích vyrazí v Pelhřimově na pivo, však budou moci ochutnat ještě další speciál. „V naší restauraci si budou moci lidé dát černé pivo Bavorskou třináctku. Posledně jsme vařili dvanáctku a ta se pila poměrně dobře, takže předpokládám, že i toto pivo bude mít úspěch," řekl majitel tamního soukromého pivovaru Na Čtyrce Ladislav Taisler.

Naopak humpolecký Rodinný pivovar Bernard na Velikonoce žádné pivní speciály nepřipravuje.

„Naše speciály máme celoročně v rámci projektu Rotující pípa, jedná se například o černou lavinu, nefiltrovanou čtrnáctku nebo svrchně kvašená piva ale (ale je typ piva – poznámka redakce)," uvedl mluvčí pivovaru Bernard Zdeněk Mikulášek.

Rodinný pivovar Bernard vaří také nepasterovanou desítku, jedenáctku, dvanáctku, čtrnáctku, polotmavé, černé, to vše ve verzi lahvové, sudové, ale i filtrované a nefiltrované – sudové, a s přidáním čerstvých kvasnic ve verzi lahvové – kvasnicové.

Speciální velikonoční zlatavý mok letos svým zákazníkům nenabídne čerstvě vzniklý pivovar v Kamenici nad Lipou. „Na Velikonoce už mít pivo budeme, ale vařit velikonoční speciál nebudeme. První várku piva, konkrétně kamenické dvanáctky, jsme totiž uvařili teprve 1. března," řekl jednatel společnosti Pivovar Kamenice Milan Houška.

Nyní má pivovar připravenou také kamenickou dvanáctku, kamenickou desítku a kamenickou polotmavou třináctku.

Autor: Denisa Šimanová

17.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Ve Žďáře se utkají nejlepší čeští šipkaři

Ilustrační foto

Dětem už dluží více než sto padesát tisíc na výživném

Vánoce jsou finančně náročné. Úvěr ale může být špatným pánem

Podle finančních poradců ale i psychologů by úvěry měly sloužit k nákupu jen těch věcí, které nezbytně potřebujeme. Nemá cenu se neúměrně zadlužit a kvůli hezkému Štědrému dni si pak znepříjemnit celý rok. Praxe ale také ukazuje, že mnohé domácnosti si kvůli nedostatečné finanční rezervě nemohou tuto úvahu dovolit.

NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme žáky z 2. ZŠ v Novém Městě na Moravě

Žďársko - Žďárský deník přináší čtenářům nový seriál Naši prvňáci. Jeho prostřednictvím bude představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol na Žďársku, a to až do pololetního vysvědčení. Rodiče a blízcí žáků každou středu na straně 4 a na webu najdou prvňáčky ze Žďárska. Deník si tak mohou koupit na památku. Nyní se představují žáci z 2. ZŠ v Novém Městě na Moravě.

Návrh na přání: 3 varianty malé kuchyně a jídelny

O návrh kuchyně a jídelny nás tentokrát požádala paní Kolodějová, jejíž domek je teprve ve fázi stavby. To je nejvyšší čas zvážit, jak prostor uspořádat, vybavit a barevně sladit, aby vše vyhovovalo nejen majitelčiným přáním, ale aby byla samotná kuchyně praktická a příjemně se v ní vařilo.

V Meziříčí naposled ukážou dakarský speciál

Velké Meziříčí – Fanoušci závodníka Tomáše Ouředníčka a automobilového sportu vůbec mají ve středu poslední šanci zblízka si prohlédnout Ouředníčkův závodní speciál Ford Ranger, než se vydá na Rallye Dakar 2018.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT