Tankovna FM

„Díky koronaviru byl náš provoz dva a půl měsíce uzavřen. Ale nelenili jsme, a tento čas jsme využili k drobným opravám a vylepšení interiéru i letní terasy. Také jsme změnili jídelní lístek a to celkem razantně. Chtěli bychom pozvat všechny čtenáře k návštěvě na správně načepované pivo, za které jsme získali ocenění Hvězda sládků, a také na dobroty z naší kuchyně,“ prozradili provozovatelé Tankovny.

Hostinec U Křivého psa

Hostinec u Křivého psa má dlouhou historii a také doufá v návrat pohostinství do starých kolejí.

Ilustrační foto
PŘEHLEDNĚ: Delší otevírací doba zahrádek i více lidí v divadle. Co se dnes mění?

„Zrekonstruovali jsme sál pro svatební hostiny, který se nachází v prvním patře budovy. Je prostorný, s kapacitou až 90 míst a návštěvníci jsou okouzleni také původními trámovými stropy z roku 1702. Součástí sálu je i taneční parket a bar. V červnu čepujeme zdarma pro všechny zdravotníky a  záchranáře první pivo Ratar jako poděkování za jejich úsilí. Od léta budeme nabízet  k obědovému menu točenou limonádu zdarma,“ uvedli otec a syn Frňkovi.

Hudební club Pošta

Hudební club Pošta ve Frýdku Místku znovu otevřel, ač následky nařízení vlády po pandemii pociťuje velmi intenzivně, bojuje o přežití dál.

Hudební Club Pošta, 5. června 2020 ve Frýdku-Místku.Zdroj: Deník / Pavel Netolička

„Je smutné, že stát zapomněl na soukromé kluby při rozdělování státní pomoci, klub Pošta za dobu nouzového stavu našil a zdarma rozdal potřebným institucím a občanům Frýdku Místku čtyři tisíce roušek,“ uvedl Martin Hrbáč, provozní klubu.

Jako největší problém zde aktuálně vnímají povinnou zavírací dobu. Klub je zaměřený hlavně na akce pro členy, které v současnosti musí probíhat již od odpoledních hodin. Novinkou v nabídce klubu jsou točená ovocná piva v příchutích višeň, limetka a pomeranč a domácí limonády.

Osoblažská úzkokolejka.
VIDEO: Co má společného Harry Potter a Moravskoslezský kraj? Budete se divit!

„Hudební club Pošta věří, že celou tuto situaci zvládne a bude pro veřejnost nadále připravovat oblíbené akce a vše se vrátí zase do normálu a toho lze docílit jen díky vaší podpoře a návštěvnosti,“ zakončil Martin Hrbáč.

U Arnošta

Oblíbená hospůdka U Arnošta už se také pomalu vrací do starých kolejí. Dodržují zde omezené počty míst a stolů, zakázáno je shromažďování nad 10 osob u jednoho stolu a přesouvání židlí a stolů mimo stávající místa.

Hudební hospůdka U Arnošta, 5. června 2020 ve Frýdku-Místku.Zdroj: Deník / Pavel Netolička

Kapacita hospůdky je omezena dle aktuálních nařízení státních orgánů a akce končí do odvolání ve 23 hodin. Programová nabídka koncertů a akcí už se postupně rozšiřuje a návštěvníci jsou do hospůdky srdečně zváni nejen na dobré pivo, ale také za zábavou a kulturou.

V sobotu 13. června se U Arnošta mohou těšit například na vystoupení Přátel Dr. Melouna. Jako host vystoupí písničkář Petr Górný, který je vyzbrojen silným hlasem a kytarou.