„Ten je vyráběn pouze z mléka a jogurtových kultur. Klademe totiž velký důraz na kvalitu a bezpečnost potravin,“ nechal se slyšet majitel statku František Němec.

Na své si na farmě přijdou také milovníci čerstvého mléka. „Lidé u nás mohou produkty zakoupit každý den v podvečer, vždy od půl páté do pěti hodin. Doufáme, že příchozí budou s našimi výrobky spokojeni a rádi se k nám zase vrátí,“ sdělil.

Své zákazníky však Němcovi nemají pouze v Netíně. „Jogurty totiž vyvážíme také do Jihlavy nebo do Žďáru nad Sázavou. Chtěli bychom, aby náš jogurt byl regionálním produktem a byl spojen s krajem Vysočina,“ sdělil farmář.

Němcovi na své farmě dbají také na péči o životní prostředí. „Máme zaveden systém zpětného odebírání obalů, který je ojedinělý nejen v rámci Čech, ale také Evropské unie. Na kyblíky, ve kterých jogurt prodáváme, si bereme zálohy a lidé je nám chodí vracet,“ vysvětlil majitel farmy František Němec.

Rodina hospodaří na sto padesáti hektarech a chová na sto třicet kusů hovězího dobytka. „Ročně se nadojí přibližně čtyři sta tisíc litrů mléka,“ uvedl.