Prvního února u místního autobusového nádraží otevřeli palačinkárnu, první svého druhu v Brodě a okolí.

„Něco takového tady chybělo. Nabízíme pravé francouzské palačinky, máme na ně speciální stroj,“ pochlubil se majitel nového podniku Marcel Benda.

Zákazníci si mohou vybírat ze šesti sladkých a šesti slaných variant této pochoutky. „Zájem je hlavně o sladké palačinky, lidé jsou na ně zvyklí. I slané jsou ale výborné,“ upozornil Benda ty strávníky, kteří by chtěli ochutnat palačinku například s anglickou slaninou, hermelínem nebo s parmskou šunkou.

Provozovatelé palačinkárny nabízí i další novinku – snídaně ve stylu různých evropských zemí. V nabídce jsou tři – anglická, dánská a samozřejmě francouzská.

A komu by bylo francouzské inspirace ještě málo, může ochutnat dorty francouzského typu, které tu dělají i na objednávku. Ačkoliv je na budově palačinkárny ještě štít kavárny, která zde sídlila před ní, interiér podniku už nezapře nezaměnitelnou francouzskou inspiraci. Na fasádu domu má prý již brzy přibýt také název palačinkárny – Cpérie, což je francouzský výraz právě pro podnik s tímto lahodným sortimentem.

„Dřív jsme sem chodily každých čtrnáct dní, potom tu bylo zavřeno. Dnes jsme se tu zastavily. Moc se nám tady líbí, hodně se to tu změnilo, je to tu moc hezké,“ pochválila stylový interiér palačinkárny Libuše Grubauerová ze Štoků, která sem přišla v doprovodu své známé.
Zdejší palačinky ale ještě nestihla ochutnat.

„Chtěly jsme si je dát, ale když nám řekli, že jsou dvě, tak jsme si daly zákusek, protože jsme už jedly. Příště si ale určitě dáme, lákají nás hlavně ty ovocné,“ svěřila se.

Zuzana Klementová