Žďár musel před utkáním opět řešit velké problémy se sestavou, protože kromě dlouhodobě zraněného nahrávače Filipa Novotného měl tentokrát problémy se zraněným kolenem i nahrávač Jiří Moučka, proto byl do týmu opět povolán nahrávač B-týmu Vlastislav Elbl. Moučka nakonec do zápasů mohl i přes přetrvávající bolesti nastoupit, což se ukázalo jako klíčové pro vývoj utkání.

ŽĎÁR N. S. DVŮR KRÁLOVÉ

3:0 (27, 22, 20) a 3:0 (23, 23, 17)

Domácí vstoupili do utkání velmi koncentrovaně a od prvního míče se snažili tlačit na soupeře tvrdým útokem a kvalitním blokem. Po celý 1. set si udržovali mírný náskok, který ale v koncovce setu několika nevynucenými chybami ztratili a umožnili tak soupeři srovnat stav na 24:24. Vznikla z toho velmi dramatická koncovka, kde se oba týmy přetahovaly o vedení, a domácí dokázali set nakonec získat, ale až po velkém boji a v poměru 27:25.

Vyhraná koncovka domácím zvýšila sebevědomí a zaplněné hlediště vidělo velmi kvalitní výkon obou soupeřů. Hosté točili sestavou, snažili se velmi tvrdě podávat, aby žďárským co nejvíce znemožnili připravit si kvalitní útok, ale to plodilo mnoho zkažených podání a domácí tak snadno získávali další body. Tvrdý útok středem sítě i po obou kůlech společně s neprostupným blokem byly hlavními trumfy, které vedly k tomu, že Žďár soupeře ve 2. setu přehrál 25:23 a ve 3. setu 25:20.

Hosté nesli porážku v úvodním utkání velmi nelibě a byli rozhodnuti pokusit se ze Žďáru odvézt nějaké body. Výkon domácích byl ovlivněn předchozím jasným vítězstvím, takže do utkání nevstoupili již tak koncentrovaně, přesto si připsali 1. set po výhře 25:23. Do 2. setu ale vstoupili již naplno, což se projevilo výrazným vedením 17:9. Pak ale opět přišla ztráta koncentrace a hosté vycítili šanci na obrat v utkání a zlepšeným výkonem dokázali stav v setu srovnat na 22:22. Žďár pak o set musel bojovat opět v koncovce, kde se projevily jeho větší zkušenosti, když dokázal uhrát důležité míče a vyhrát 25:23. V posledním setu si domácí vytvořili dvou- až tříbodový náskok, který drželi po celou dobu a postupně jej navyšovali. Do utkání tak mohli zasáhnout i hráči, kteří jej dosud mohli sledovat jen z lavičky. V posledním setu nechali Žďárští hosty uhrát jen 17 bodů a pohlídali si celkové vítězství 3:0.

„Spokojení diváci tak po utkání ocenili velmi dobrý výkon našich hráčů dlouhotrvajícím potleskem a my jsme si vychutnali závěrečnou děkovačku, kterou kluci zpestřili sérií oblíbených rybiček celého týmu. Nejlepším hráčem obou utkání byl jednoznačně domácí smečař Ondřej Kadlec, který dokázal nejen získávat body kvalitním útokem, ale také výborně přihrával podání soupeře a organizoval obranu domácích," těšilo trenéra Pavla Veselého.

Žďár tedy dokázal hostům oplatit dvě těsné porážky z první poloviny soutěže a připsat si dalších šest důležitých bodů. Vzhledem k tomu, že vedoucí Hrotovice klopýtly v Hronově, Žďár snížil jejich náskok na pouhé čtyři body.

V sobotu Žďár jede bojovat do České Třebové, která je v současnosti sedmá, a bude chtít opět získat plný počet bodů.