Hráči Spartaku Velké Meziříčí startují díky započítaným bodům ze základní části až z poslední příčky a do bojů na čele tabulky tak určitě nezasáhnou.
To Žďár nad Sázavou má jiné ambice. Ty potvrdil i v prvním dvojutkání ve Štokách a nadále drží letošní neporazitelnost.

V. MEZIŘÍČÍ – PŘIBYSLAV 2:3 (23,-22,-17,22,-10)

První utkání finálové skupiny začalo pro domácí volejbalisty velmi dobře. Díky soustředěné hře získali první set a ujali se nadějného vedení v zápase. Následně však hosté zlepšili hru, na což nedokázali Meziříčští patřičně reagovat a další dvě hry ztratili.

K obratu opět zaveleli ve čtvrtém setu. Na hřiště se po tříměsíční pauze podíval jediný náhradník Miloš Kryštof a domácí možná i díky tomu nakonec veledůležitou hru získali na svoji stranu.

V závěru prvního měření sil byl o trochu šťastnější soupeř z Přibyslavi a díky několika nevynuceným chybám Velkého Meziříčí pohodlně dotáhl střetnutí do vítězného konce.

V. MEZIŘÍČÍ – PŘIBYSLAV 3:1 (25,-26,22,16)

Odpolední utkání mělo identický začátek. Domácí bez větších potíží získali na svoji stranu první set, druhá hra však opět putovala na konto hostů. Zvrat v zápase přišel ve třetím setu, který se tentokrát domácím i přes zranění blokaře Plechetského podařilo urvat. Za přispění obrovské bojovnosti následně dokázali dotáhnout do vítězného konce i poslední set a zaslouženě v utkání zvítězili.

V. Meziříčí: Havlíček, Vašíček, Plachetský, Trojan, J. Homola, S. Hybášek, Kryštof.

ŠTOKY – ŽĎÁR N. S. 0:3 (-17,-20,-24)

Do prvního zápasu vstoupil Žďár zodpovědně, protože si byl dobře vědom důležitosti těchto utkání. „Soupeře jsme drželi blokem, k tomu přidali dobrou obranu v poli, spolehlivě jsme útočili a celkem nám šel i servis. V dalších dvou setech jsme drželi otěže zápasu pevně v našich rukou. Jediní hráči, kterým se dařilo skládat míče na naši stranu palubovky, byli oba domácí blokaři. Závěr utkání jsme ještě lehce zdramatizovali, když jsme proměnili až osmý mečbol,“ řekl trenér Pavel Veselý.

ŠTOKY – ŽĎÁR N. S. 0:3 (-25,-22,-14)

Ve studené hale hosté v přestávce mezi zápasy značně vymrzli a než se opět dostali do provozní teploty, byla za nimi polovina prvního setu.

„Nepříznivý stav jsme otočili a koncovku vydřeli. Druhý set byl vyrovnaný, ale v koncovce jsme neponechali nic náhodě a hrou bez chyb jsme získali i druhý set,“ říká Veselý a dodává: „Ve třetí sadě jsme se vrátili k osvědčené taktice na servisu, a když domácím nevycházela už ani rychlá hra středem sítě, nebylo o vítězi pochyb. Nejmarkantnější rozdíl mezi oběma týmy byl na síti. Jak v obraně, tak v útoku.“

Žďár nad Sázavou: J. Moučka, O. Kadlec, M. Hübl, O. Ťupa, M. Štourač, M. Maša, Pe. Kadlec – O. Trojánek, T. Chládek.

JAKUB FREIWALD