Pane Hladíku, s jakým očekáváním vstupujete do další extraligové sezony?
Jsme o rok zkušenější a tedy i připravenější. Věřím, že to na našich výkonech i výsledcích bude znát.

Třeba ve fotbale se ale traduje, že druhá sezona bývá pro nováčka těžší?
Toto obecně platí v každém sportu, věřím však, že to nebude náš případ. Máme mladý tým, který se neustále zlepšuje. My jsme v tomto velice specifičtí, u nás je to trošku jinak, než v jiných oddílech.

Je letošním cílem postup mezi elitní osmičku?
Určitě je naším cílem postup do play-off. Bude to ovšem velice těžké, extraliga se zkvalitnila i vyrovnala, což potvrdily také přípravné zápasy. Myslím si, že nás čeká velmi kvalitní ročník.

Po vašich výborných letních výsledcích vás ale zřejmě nikdo nepodcení?
O nás se to ví už od jarní části, kdy jsme měli výborné výsledky. Ty týmy to dobře ví, trénujeme možná nejvíce v extralize, čímž jde naše výkonnost neustále nahoru. Na druhou stranu věřím, že jsme zkušenější, což bychom měli prodat. Řekli jsme si, že půjdeme zápas od zápasu, pokud chceme postoupit, musíme zůstat pokorní a zvládnout zápasy s týmy, které na play-off nebudou mít, ale bude také třeba vzít i nějaký bod celkům ze špičky tabulky. Dělat si nějaký plán nemá cenu, musíme sbírat bodík po bodíku a věřit, že to bude stačit.

Začínáte dvakrát doma, je to výhoda?
My jsme si stanovili cíl pro první čtyři kola, v nichž máme těžké rozlosování. Po Kopřivnici a Plzni jedeme do Karviné, která je velkým favoritem soutěže, pak opět doma Lovosice, které loni hrály o medaile. Pokud v nich získáme čtyři body, budeme to brát jako velmi dobrý vstup. Důležitý je hlavně první zápas, výhra by přinesla klid, přikládáme mu velkou váhu.

Před rokem hráče svazovala nervozita, to už teď zřejmě nehrozí?
To může přijít vždy. Sice jsme v určité euforii, ale pořád jsme hodně mladým mužstvem. Někam jsme se posunuli, ale tohle se může stát i mnohem zkušenějším týmům, to se ve sportu stává. Připravujeme se tak, abychom to zvládli.

Kdo je podle vás top favoritem nového ročníku?
Podle mě trojlístek klubů Plzeň, Dukla, Karviná. Ale všechny týmy prošly určitou změnou a pokud vím, tak většina zvedla i tréninkové dávky. Česká klubová házená nyní udělala výrazný krok kupředu. Bývaly týmy, které v padesáté minutě zápasu fyzicky odcházeli, to se nyní nestane. Obecně si myslím, že bude extraliga vyrovnanější, ale i kvalitnější. O to je těžší i zrádnější, nebudou velké rozdíly.

Budete opět hodně spoléhat na domácí prostředí?
I kvůli divákům musíme doma vyhrávat, ale také zlobit venku, což se nám v minulém ročníku dařilo. Díky tomu jsme stáhli tu obrovskou ztrátu, kterou jsme po šesti kolech měli. Doufám, že na to dokážeme navázat.

V jakém zdravotním stavu je kádr před úvodním duelem?
Nějaké problémy máme. Jirka Dolejší je po operaci ruky a bude chybět pět kol. Problémy s kotníkem má Nikola Sekulič, jeden z našich klíčových hráč, je s otazníkem, zda proti Kopřivnici nastoupí.

Jak náročný duel v sobotu očekáváte?
Kopřivnice prošla jednou z největších změn. Vyměnili trenéra, vrátili se jim hráči po zranění. Loni měla výborný start, ale po zranění dvou klíčových hráčů šla dolů. Čekáme těžký zápas, k němuž přistupujeme s velkou pokorou, chceme ho vítězně zvládnout.

Zápasy Nového Veselí v základní části extraligy:

SO 9. 9. Kopřivnice
SO 16. 9. Plzeň
NE 24. 9. Karviná
SO 30. 9. Lovosice
NE 8. 10. Fr.-Místek
SO 14. 10. Jičín
SO 4. 11. Zubří
SO 11. 11. Strakonice
SO 18. 11. Dukla Praha
NE 26. 11. Brno
NE 3. 12. Hranice
SO 9. 12. Kopřivnice
NE 17. 12. Plzeň
SO 3. 2. Karviná
SO 10. 2. Lovosice
SO 17. 2. Fr.-Místek
SO 24. 2. Jičín
SO 3. 3. Zubří
SO 10. 3. Strakonice
SO 17. 3. Dukla Praha
SO 24. 3. Brno
PÁ 30. 3. Hranice