Na start závodu se postavilo sto dva závodníků hned z pěti zemí. Kromě české a slovenské špičky se ve startovním poli objevili také Rakušané, Slovinci a Lotyši. „Obsazení bylo opravdu hodně zajímavé. Jako spoluorganizátor jsme byli velmi spokojeni," hodnotil ředitel akce Pavel Doležel.

Na všechny účastníky čekalo 142 kilometrů rozdělených do šesti okruhů. Trasa vedla z Vysočina Arény přes Radňovice, Lhotku, Vysoké, Počítky, Sklenné, Tři Studně a Vlachovice zpět na stadion. Od samotného startu se závodilo naplno. „Navíc začal v průběhu závodu foukat vítr a i díky tomu bylo opravdu na co koukat," přidal postřeh Doležel.

O vítězích se rozhodlo až v posledním kole, kdy se celý peloton roztrhal. „Tam se střídal nástup za nástupem. Závod měl opravdu charakter," konstatoval ředitel akce.

Do cílové rovinky nakonec na čele dorazila čtveřice jezdců, která si to mezi sebou rozdala v závěrečném spurtu. Jako první proťal cílovou pásku královéhradecký cyklista Jiří Polnický, na druhém místě se objevil Slovák Maroš Kováč a třetí příčku obsadil Slovinec Andi Bajc. Úspěch hradeckého Bauknecht-Author cycling teamu podtrhl celkovým čtvrtým místem Josef Hošek, který zároveň ovládl kategorii do třiadvaceti let. „Podali opravdu výborný výkon," chválil muže z čela Doležel.

Ten mohl být spokojen nejen s kvalitními výkony, ale také s celkovým hladkým průběhem závodu. „Celá akce se opravdu podařila. Chválili si ji jak sami závodníci, tak jejich trenéři. Areál Vysočina Arény má výborné zázemí a z toho jsme těžili. Celá atmosféra i závod byly opravdu pozitivní," řekl hlavní organizátor.

Pozitivní dojem mu lehce pokazil menší zájem ze strany veřejnosti. „Po trase závodu bylo diváků hodně. Ani na stadionu se jich z mého pohledu nesešlo málo, ale na druhou stranu jich určitě mohlo být více," uzavřel Doležel.

----------------

Výsledky Českého poháru

Elite: 1. Jiří Polnický (Bauknecht-Author cycling team) 3:25:21, 2. Maroš Kováč (MIX TEAM) 3:25:22, 3. Andi Bajc (RSC AMPLATZ) 3:25:22, 4. Josef Hošek (Bauknecht-Author cycling team) 3:25:28, 5. Vojtěch Nipl (FOCUS CYCLING ZNOJMO) 3:26:00.

Do 23 let: 1. Josef Hošek (Bauknecht-Author cycling team) 3:25:28, 2. Vojtěch Nipl (FOCUS CYCLING ZNOJMO) 3:26:00, 3. Daniel Turek (TJ FAVORIT BRNO) 3:26:03, 4. Jakub Skála (CZECH CYKLO TEAM TÁBOR) 3:26:07, 5. Radek Polnický (JIRAPO-GIANT) 3:26:09.