„Šlo o těžké zápasy, v nichž se ukázalo, že kdo vyhrál první set, ten prohrál. Vzhledem k tomu, jak se to vyvíjelo, musím výsledky brát. Jsem spokojený. Příbram byla doma ještě silnější než u nás, navíc se nám tam těžko hrálo. Mají krátkou tělocvičnu, nemohli jsme tam skákat servis, to domácí na to byli zvyklí, podání jim šlo,“ řekl velkomeziříčský trenér Petr Juda.

Ve městě s nejvyšším dálničním mostem v zemi se Středočeši představili s několika extraligovými mladíky. Na ty však byli Judovi svěřenci připraveni. „V neděli jim navíc přibyl Rychecký, ale to nehrálo klíčovou roli, hodně střídal. Dá se říct, že doma jsme si důležité hráče pohlídali, v odvetě ale byli lepší Příbramští. Sice jsme tam zvládli koncovku první sady 28:26, ale ve druhém setu se domácí rozehráli a bylo zle. Dokázali vybrat spoustu míčů a jistěji je skládali.“

Do kvalifikace v sobotu vstoupí i její třetí účastník – Bučovice. Ty se pokusí jako první z týmů bodovat venku. Trenér Petr Juda nechce nic podcenit a na nedělního soka se pojede podívat do Příbrami. „Na zápase pravděpodobně budu. Podle mě Příbram na své palubovce těžko prohraje, doma jsme silní i my. Pokud to zvládneme a budeme mít šest bodů, mělo by to na jedno ze dvou postupových míst stačit,“ zamýšlí se zkušený kouč.

Turnaj v malé kopané je na programu v sobotu 21. dubna.
Malá kopaná klepe na dveře. Přihlaste se na La Bomba cup

Před nedělním duelem, který ve Velkém Meziříčí začíná v 18 hodin, láká fanoušky do hlediště, protože zároveň půjde o mužskou rozlučku s domácím obecenstvem. „Doufáme, že nás fanoušci opět přijdou podpořit. Na Příbram bylo plno, snad se to bude opakovat.“

Žádnou tajnou zbraň už Velké Meziříčí v záloze nemá, nastoupit by opět mělo v nejsilnějším možném složení. „Je potřeba předvést výkon jako v sobotu, kdy jsme hráli týmově. Body dělal Eda Heřmánek a po úvodním prohraném setu se skvěle rozehráli Dominik Žaba a libero Marek Slavík, který zavelel ve čtvrtém setu k obratu z 8:15 na 25:20 a konečné výhře 3:1,“ upozorňuje Petr Juda.

V. MEZIŘÍČÍ – PŘÍBRAM B 3:1 (-21, 17, 26, 20)

PŘÍBRAM B – V. MEZIŘÍČÍ 3:1 (-26, 12, 21, 20)

Zbývající kvalifikační zápasy:
14. 4. Příbram B – Bučovice ⋌17.00
15. 4. V. MEZIŘÍČÍ – Bučovice⋌18.00
21. 4. Bučovice – V. MEZIŘÍČÍ ⋌18.00
22. 4. Bučovice – Příbram B ⋌18.00