Trasy v oblasti Žďárských vrchů nebyly jednoduché, jelikož závod Běhej lesy Vysočina vyniká technickými úseky a patří vůbec k těm "nejtrailovějším" z celé série. Nejlépe se s terénem poprali na dlouhé trati Dušan Podroužek a Eva Krchová, na krátké trati zvítězili Jiří Šacl a Lucie Mašánová.

Jako první vyběhli nejmenší závodníci na trať 500 m. Zaběhla si s nimi i česká nejlepší rychlobruslařka Martina Sáblíková, která poté odstartovala i závody starších dětí. S úderem třetí hodiny odpolední vystartovali závodníci na 21 km, patnáct minut po nich vyrazili běžci na kratší 12km trať. Na startovní čáru se postavil také bývalý český reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal, který patří ke zdejším rodákům. "Využil jsem tu hlavně toho, že to tady dobře znám, takže jsem si oproti některým soupeřům lépe rozvrhl síly. A trať tady je prostě nádherná, trailové úseky po úzkých pěšinách, po kořenech a po skalách jsem si vyloženě užíval," zhodnotil závod Koukal.

Dvanáctikilometrovou trať nejrychleji zvládl atlet z Hvězdy Pardubice Jiří Šacl. "Atmosféra závodu byla báječná, nevím moc o lepší. Když jsem dobíhal lidi z kratší trati, všichni uhýbali a povzbuzovali, to bylo super," chválil si v cíli vítěz, který pochází z Nového Města na Moravě. Na druhém místě doběhl Jiří Mareš, jako třetí se umístil Martin Pohanka.

Tomáš Ouředníček.
Defekt a kolaps motoru. Ouředníček top patnáct kvitoval

Mezi ženami byla na 12 km nejlepší Lucie Mašánová z týmu runsport.cz. "Příští týden běžím mistrovství světa do vrchu v Itálii, tak jsem se snažila trochu pošetřit a brala to trochu jako trénink. Ale běželo se mi pěkně, závody v terénu se mi letos běhají celkově lépe než na dráze," řekla v cíli atletka Mašánová. Za sebou nechala druhou Janu Grygarovou, pro bronz si doběhla Tereza Měchurová.

Z dlouhé trati přiběhl mezi prvními Dušan Podroužek, který tak obhájil vítězství z minulého závodu v Lednici. "Dnes to bylo o dost náročnější než naposledy v Lednici. Jak počasí, tak trať. Nahoru, dolu, táhlé kopce a velké dusno. Ale trať byla krásná," srovnával Podroužek, který si na Vysočině zopakoval vítězství z Běhej lesy Lednice. Druhý se umístil Petr Hánek, bronzovou medaili vybojoval Ondřej Vrba. Mezi ženami zvítězila Eva Krchová, která doběhla téměř v závěsu za muži a ženám utekla o deset minut. "Běželo se mi velmi dobře. Byl to zábavný závod, plno lidí po trati, takže to bylo parádní, skvělá atmosféra. Navíc to tady znám, o to víc jsem nadšená," nechala se slyšet nejrychlejší žena 21km závodu. Druhá doběhla do cíle Daniela Havránková, třetí skončila Marcela Rambová.

Létání s dronem, a to i pro rekreační a sportovní účely, má svoje pravidla. Létat se například nesmí nad objekty bez povolení jejich majitele i místy s velkou koncentrací lidí.
Nad Zelenou horou nemají drony co dělat, jejich majitelé to často neví